Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa ще отмени около 10% от зимните

...
Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa ще отмени около 10% от зимните
Коментари Харесай

Lufthansa обяви 10% намаление на зимните полети

Най-голямата немска самолетна компания Lufthansa ще анулира към 10% от зимните си полети заради бързото разпространяването на " Омикрон ". Това заяви генералният шеф на авиопревозвача Карстен Шпор в изявление за Frankfurter Allgemeine Zeitung, представено от ТАСС.

" Наблюдаваме внезапен спад в броя на резервациите в интервала от средата на януари до февруари. Следователно в зимното разписание на полетите би трябвало да анулираме 33 хиляди полета, или към 10% ", каза Шпор.

Той посочи, че невисок пътнически трафик се следи и на вътрешните пазари на концерна Lufthansa, включително в Германия, Швейцария, Австрия и Белгия, които сега са изключително мощно наранени от пандемията.

На 26 ноември Световната здравна организация (СЗО) дефинира варианта на ковид B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак " Омикрон ". СЗО заяви в изказване, че той има огромен брой разновидности, някои от които провокират безпокойствие. В допълнение, вариантът " Омикрон " има капацитет да се популяризира по-бързо от другите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР