Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи

...
Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи
Коментари Харесай

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, сътвори стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

Това съдействие , което би трябвало да започва в края на 2024 година, ще вкара персонализирани услуги в региона на криптовалутите за корпоративните клиенти на LBBW.

Bitpanda ще даде инфраструктура “инвестиции като услуга ”, обхващаща настойничество и доставяне с криптовалути като Биткойн и Етериум за корпоративната клиентела на LBBW.

Този ход отразява по-широката наклонност измежду немските банки, които възприемат услуги, свързани с криптовалути, като LBBW употребява откритата регулаторна рамка на Bitpanda, с цел да навлезе бързо на пазара.

Изборът на партньорство вместо построяването на инфраструктура от нулата разрешава на LBBW бързо да предложи на своите клиенти новаторски и сигурни решения за цифрови активи.

Първоначалното тригодишно партньорство е оптимистичен сигнал за разширение, евентуално разширение на услугите за частни клиенти и оформяне на бъдещето на банковото дело и вложенията в Европа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР