Най-голямата фабрика за iPhone в света, намираща се в Централен

...
Най-голямата фабрика за iPhone в света, намираща се в Централен
Коментари Харесай

Протест на работници в най-голямата фабрика за iPhone доведе до сериозни проблеми за Apple

Най-голямата фабрика за iPhone в света, намираща се в Централен Китай, беше застигната тази седмица от митинги на служащи. Видеа в обществените мрежи демонстрираха стотици чиновници на фабриката да маршируват, а някои от тях влязоха и в директни конфликти с хора в защитни костюми и локалната полиция. Демонстрацията им сътвори и редица проблеми за американската компания Apple, която продължава да изпитва усложнения с доставките.

Проблемите стартират предишния месец, когато голям брой служащи напущат фабриката в град Джънджоу заради опасения от разпространяване на COVID-19. Предприятието стартира да изпитва дефицит на личен състав и взема решение да предложи бонуси на тези, които се върнат на работа, споделя CNN.

Тази седмица обаче чиновници обявиха, че управлението не е спазило обещанието си и бързо проведоха митинг, който попречва активността на най-голямата фабрика за iPhone.

Violent protests erupt at `s plant in `s Zhengzhou

Workers have engaged in violent clashes with security personnel protesting against coronavirus restrictions and unpaid wages, Bloomberg reports.
Retweet

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР