Най-голямата европейска авиокомпания по брой пътници Ryanair обяви загуба от

...
Най-голямата европейска авиокомпания по брой пътници Ryanair обяви загуба от
Коментари Харесай

Ryanair намалява загубата и очаква да излезе на печалба през тази година

Най-голямата европейска самолетна компания по брой пасажери Ryanair разгласи загуба от 355 млн. евро за миналата фискална година, завършила на 31 март, и съобщи, че не може да даде по-точна прогноза, като се изключи че се надява да се върне към " рационална доходност " през тази година, оповестява Reuters.

Компанията регистрира увеличение на броя на пасажерите от 27.5 млн. за фискалната 2020 година до 97.1 млн. за 2021 година Приходите на превозвача се утрояват - от 1.64 милиарда до 4.80 милиарда евро. Въпреки нараствания брой пасажери заради по-ниската цена на билетите Ryanair регистрира чиста загуба от 355 млн. евро по отношение на загуба от 1.015 милиарда евро за миналата година.

Изпълнителният шеф Майкъл О`Лиъри сподели в изказване, че е " непрактично, в случай че не и невероятно " да се даде рационална или точна прогноза на облагата до втората половина на фискалната година, поради евентуалния продължаващ риск, който и COVID-19 съставляват за резервациите. Макар резервациите да са се подобрили през последните седмици, той е обезпокоен, че съперниците прекомерно доста приказват и е нужна нерешителност в очакване на зима с евентуален стопански спад.
Реклама
Прекалено внимателно е, има прекалено много динамичност, споделя О`Лиъри, като прибавя, че все пак Ryanair ще просперира, даже някой от пазарите ѝ изпадне в криза, с помощта на по-ниските си разноски и способността да предлага по-ниски цени от тези на съперниците. Според него самолетната компания евентуално ще бъде печеливша през идната година, даже в случай че вероятностите са по-лоши от предстоящото, само че облагата ще бъде доста по-ниска от тази преди пандемията.
По-скъпи билети
Авиокомпанията регистрира 27% спад на цените на билетите, а финансовият шеф Нийл Сорахан съобщи пред Reuters, че през последните седмици е имало едноцифрено процентно нарастване в съпоставяне със същия интервал на годината преди пандемията, само че цените са по-ниски, в сравнение с компанията е очаквала по-рано. Авиокомпанията е внимателно оптимистична, че цените на билетите през летния сезон ще бъдат малко по-високи от тези преди пандемията, само че О`Лиъри съобщи, че е невероятно да се планува какви ще бъдат междинните цени през втората половина на годината.

Превозвачът заяви още, че продължава да води договаряния с Boeing за поръчка на най-големия аероплан с една пътека - 737 MAX 10, откакто предходната година се отхвърли от договарянията за закупуване на 200 броя.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР