Най-голямата електроцентрала в света ще е на 5 пъти по-голяма

...
Най-голямата електроцентрала в света ще е на 5 пъти по-голяма
Коментари Харесай

Въглищен магнат строи най-големия соларен и вятърен парк в света

Най-голямата електроцентрала в света ще е на 5 пъти по-голяма повърхност от Париж и ще се вижда от космоса със своите близо 520 квадратни километра. Използва слънчеви панели и вятърни турбини, само че ще е 15 пъти по-мощна от АЕЦ " Козлодуй " и ще е задоволителна за енергийните потребности на Швейцария. Намира се в солената пустиня до една от най-опасните държавни граници в света и я строи въглищен магнат.

Подобен абсурден план може да се случи единствено в Индия. За него в просторен материал споделя CNN.
 Европейски Съюз добави рекорден брой вятърни мощности през 2023 година и отново изостава от задачата за зелена сила
Европейски Съюз добави рекорден брой вятърни мощности през 2023 година и отново изостава от задачата за зелена сила

От вятърната сила е създадена 19% от електрическата енергия в Европейски Съюз предходната година

Зад него стои 30-годишният Сагар Адани. Той е племенник на втория най-богат човек в Индия - Гаутам Адани, в чиято бизнес империя главно място заема най-мръсното гориво. Въглищата.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

След към 5 години и 20 милиарда $ вложения голямата ВЕИ апаратура " Кхавда " в западния индийски щат Гуджарат ще е приключена. Това е значимо, тъй като държавното управление на Нарендра Моди желае до 2030 година в употреба да има 500 гигавата " зелени " мощности. 30 от тях ще дойдат точно от новия парк.

През 2021 година водачът на най-населената страна в света съобщи, че чака постигане на Net Zero през 2070 година Това е десетилетия по-късно спрямо развитите страни и това не е инцидентно.
 Европейските топ стопански системи, които се захранваха с над 50% ВЕИ през 2023 година
Европейските топ стопански системи, които се захранваха с над 50% ВЕИ през 2023 година

През предходната година станахме очевидци на върхове

През последните години стандартът на живот в Индия стремглаво се повишава. С него порастват и енергийните потребности на популацията - двойно по отношение на 2000 година 80% от тях се покриват посредством въглища, петрол и биомаса. " Ако Индия направи това, което направи Китай, в случай че Индия направи това, което Европа направи, в случай че Индия направи това, което Съединени американски щати направи, то ни чака едно доста тъмно бъдеще от климатична позиция ", разяснява Адани пред американската медия.

Предизвикателството не е единствено в това, че хората желаят да живеят в по-добри битови условия. Те стават от ден на ден, само че и също така им е все по-топло - потреблението на сила от климатичните съоръжения внезапно се увеличи през последните години поради климатичните промени. А резултатите от тях се ускоряват от потреблението на изкопаеми горива.
 Експерти: Климатичните цели са постижими единствено при четворни вложения във ВЕИ
Експерти: Климатичните цели са постижими единствено при четворни вложения във ВЕИ

Нужна е поддръжка за разрастващите се страни, безапелационни са те

Именно в тази връзка са и някои от рецензиите към Адани. Въглищният бизнес на семейството процъфтява и съгласно някои екоактивисти би трябвало да се насочат доста повече запаси към технологиите с нулеви излъчвания. Сагар Адани обаче е безапелационен - сега това не е вид, тъй като 600 млн. души ще излязат от бедността през идващите 10-15 години и те не могат да бъдат лишени от сила.

По думите му деятелите от развитите западни страни, които в исторически проект са били огромни замърсители, не схващат мащабите на смяната, която се случва в Индия. А те включват и от ден на ден ВЕИ - само че не непременно.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР