Най-голямата доброволческа инициатива на TELUS International Bulgaria приключи със забележителен

...
Най-голямата доброволческа инициатива на TELUS International Bulgaria приключи със забележителен
Коментари Харесай

Децата и дивата природа на България получиха впечатляваща подкрепа от TELUS International Bulgaria

Най-голямата доброволческа самодейност на TELUS International Bulgaria завърши със незабравим триумф. TELUS Дни на поддръжка се организира за осма поредна година и сплоти повече от 800 доброволци в името на две съществени дела – децата и дивата природа на България. В резултат, TELUS International Bulgaria ще поддържа финансово идеите на самодейността, като общата сума на дарението към 5 цивилен организации, които ще получат помощта, e в размер на 100 000 лева

Тази година TELUS Дни на поддръжка беше осъществена в напълно нов формат, изцяло съгласуван с пандемичните условия в страната, в интервала 30 септември – 13 октомври. В благотворителната самодейност се включиха чиновници на TELUS International Bulgaria, техни другари и фамилии, публицисти и известни персони. Те имаха разполагаем две седмици, а задачата на всеки от тях - да измине 70 км посредством физическа интензивност. Компанията пое уговорката да трансформира техния триумф във финансова помощ, ориентирана към двете задачи на самодейността - „ За нашите деца “ и „ За нашата природа “.

Доброволците демонстрираха изключителна ангажираност и отдаденост към идеите и съумяха освен да „ изкачат Еверест “ дружно, каквото бе и предизвикването, само че и да „ обиколят земното кълбо “. Участниците във виртуалния маратон изминаха общо близо 60 000 км, дарявайки от своето време за благотворителните дела над 11 000 часа. Изминатото от тях разстояние е повече от обиколка към Земята.

Петте организации, които ще получат финансова поддръжка от тазгодишното издание на TELUS Дни на поддръжка, са:

Фондация „ Дечица “ и Център за настаняване от фамилен вид „ Любен Каравелов “ в София, като със средствата ще бъде закупен обезпечава нов миниван. Те имат незабавна потребност от транспортно средство, което да употребяват, в това число и за визити на децата при доктор.

Фондация „ За Нашите Деца “ в Пловдив ще получи нужната финансова помощ за създаване на рехабилитационна зала в Комплекса за ранно детско развиване в града. Тя включва профилирано съоръжение, както и помощ за доизграждане на Академия за родители и уреди в центъра, измежду които е и рампата за трудноподвижни хора.

Подкрепа получава и фондация " Нашите недоносени деца ". Фондацията работи интензивно в посока въвеждане на семейно-ориентирана грижа за недоносените бебета по време на болничния им престой. За „ Дом за медико-социални грижи за деца “ в Плевен ще бъде обезпечено финансирането за създаване на специфична фамилна стая за кенгуру-грижа. Изграждането на стаята ще разреши използването на метода „ кожа до кожа “, в помощ на недоносените бебета и техните родители.

Ценна помощ получи и Център „ Приятели на Зита “ към Сдружение „ Конна терапия “ в с. Кокаляне, където се организират лечения с коне за деца със специфични потребности. За центъра ще бъдат обезпечени всички нужни средства за развъждане и грижа за конете-терапевти в границите на идващите 12 месеца.

Спасителният център за диви животни към " Зелени Балкани- Стара Загора " е още една организация, която получава финансова поддръжка – за закупуване на нова „ дива “ кола за спешна помощ. Тя ще е особено пригодена за спасяването на бедстващи диви животни в България.

За поредна година доброволческата самодейност TELUS Дни на поддръжка съумя да сплоти стотици хора, подготвени да създадат положително, а TELUS International Bulgaria остава вярна на мотото си: даваме там, където живеем.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР