Най-голямата борса за криптовалути в света Binance обяви инвестиция от

...
Най-голямата борса за криптовалути в света Binance обяви инвестиция от
Коментари Харесай

Binance купува дял от Forbes за 200 млн. долара

Най-голямата борса за криптовалути в света Binance разгласи инвестиция от 200 млн. $ във Forbes, заяви медийната компания. От изданието декларират, че се надяват новите връзки с криптоборсата да му разрешат да се трансформира в водач в областта на даване на информация за цифровите активи. Инвестицията от Binance ще покрие половината от търсените 400 млн. $, който Forbes ще се опита да обезпечи посредством обединение със SPAC компанията Magnum Opus Acquisition Limited. Сливането с нея се прави с концепцията да се стигне до обществено предложение, като изказване на компанията удостоверява, че Forbes ще бъде листната на борсата в Ню Йорк.

SPAC са компании, които набират пари при в началото обществено предложение (IPO) и ги слагат в концерн за да се слеят с частна компания и да я създадат обществена.

Сделката, която се чака да бъде приключена през март, ще направи Binance един от двата най-големи акционери в изданието, като също по този начин ще получи и две от деветте места в борда на шефовете.

Според изпълнителния шеф на Forbes Майк Федерле договорката с Binance отваря куп нови благоприятни условия пред компанията му. " С инвестицията на Binance във Forbes към този момент разполагаме с опита, мрежата и ресурсите на водещата международна борса за криптовалути и един от най-успешните иноватори на блокчейн в света ", съобщи за уеб страницата на изданието Федерле. " Forbes, който към този момент е запас за хора, интересуващи се от нововъзникващия свят на цифровите активи, може да стане същински водач в региона с тяхна помощ ", добави Федерле.
Реклама
Сделката буди подозрения за публицистичната самостоятелност на Forbes, настояват специалисти. Според Анри Арсланиан, който работи като съветник в PwC и специализира точно в криптопазарите, договорката сигурно ще провокира спор на ползи, въпреки и на пръв взор това да наподобява малко евентуално. " Binance да купи част от Forbes е като McDonald`s да купува част от Yelp или Marriott да купува част от Trip Advisor ", написа той в Twitter. " Въпреки че може да няма директен спор на ползи, мисля, че усещането ще остане ", споделя той пред BBC.

Според създателя на Binance Чанпенг Джао обвиняванията в вероятно въвличане в публицистичната политика на изданието са неумести. Той съобщи в собствен пост в Twitter, че независимостта на Forbes " продължава да бъде свещена ". Джао също по този начин съобщи пред CNBC, че неговата компания също чака вложения в други обичайни компании, защото се стреми да форсира приемането на блокчейн технологията.

Binance ще помогне на Forbes със препоръки по отношение на своя цифров актив и тактиката " Web3 ". Това е към момента неосъществена версия на интернет, където основаните на блокчейн " децентрализирани " приложения и криптовалути се употребяват необятно, тъкмо както в интернет през днешния ден.

" Това е първата стъпка към пазар, който има в действителност висок капацитет, когато става въпрос за приемане на Web 3.0-базирани принадлежности ", сподели човек, който познава тактиката на Binance пред CNBC. " Нашата промишленост означи огромен напредък и считаме, че би трябвало да бъдете простак, с цел да не се позиционирате в тези браншове, които са зрели за вложения в инфраструктура ", прибавя той.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР