Най-голямата болница в страната – Университетската специализирана болница по онкология,

...
Най-голямата болница в страната – Университетската специализирана болница по онкология,
Коментари Харесай

Кой позволи детска учителка да управлява най-голямата онкоболница у нас?

Най-голямата болница в страната – Университетската профилирана болница по онкология, е раздирана от грандиозни кавги. 

Драмите стартират, откакто отпред на болничното заведение за краткотраен шеф бива подложен проф. Панайот Куртев. 
Публична загадка е, че предшественикът му на поста доктор Стефан Константинов е отхвърлен по негов сигнал. 

Новото управление незабавно се захваща с радиални промени, различен е въпросът какви ще са следствията от тях. Едно от последните назначения размества управлението на Отделението по упойка, реанимация и интензивно лекуване. 
Досегашната шефка доцент Йорданка Ямакова е заменена с сътрудника й Божидар Рашков, братовчед на Бойко Рашков и добър експерт, несъмнено след конкурс. Така и не излиза наяве за какво е отстранена доцент Йорданка Ямакова.

Запознати с интригите в лечебното заведение споделят, че е въпрос на време доцент доктор Свитлана Бачурска и доцент Ася Консулова също да изоставен.
В сектора се разяснява, че задачата е да се освободи щатно място за проф. Галина Куртева, брачна половинка на краткотрайния началник. От края на предходната година тя работи, както изясняват сътрудниците й „ на парче “ в разнообразни лечебни заведения в страната. 

Докато уважавани експерти си потеглят от УСБАЛ по онкология бетонирана на поста си е секретарката на шефа Диана Боюндрукова, която е от най-доверените чиновници на проф. Куртев. Отстранена е преди време, само че с връщането на професора, и тя се връща на бял кон, а заплатата й скача на 3 500 лева За съпоставяне главната заплата на шеф клиника до този месец е била под 2 000 лева. 

Боюндрукова, която коли и беси и дефинира дневния ред в болничното заведение, по специалност е детска учителка. Завършила е полувисшето си обучение в учителския институт в Кърджали. Медици настояват, че няма да е неточност, в случай че напишем, че най-голямата онкоболница в страната се ръководи от детска учителка.

Разчистването на фрагменти надалеч не се изчерпва единствено със смени по върховете – служителят, който се е грижил за поддръжка на системите за осведомително обслужване също е бил заставен да напусне. Той е получавал месечна заплата 1 500 лева, а в този момент работата му се прави от компанията „ Ем Уай Синерджи “, която прибира по 19 хиляди лв. месечно.
Преди време външните консултанти вършат образование по извънредно „ експертната “ тематика – по какъв начин се работи с електронен автограф, за което прибират 10 хиляди лв.. 
  
Формулата, по която се прогонват чиновниците, с цел да бъдат наети нови е класическа – стартира практикуване на тормоз по отношение на тях и те сами вземат решение да изоставен. 
Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР