Най-голямата болница у нас УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД – Пловдив

...
Най-голямата болница у нас УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД – Пловдив
Коментари Харесай

Вдигнаха заплатите в УМБАЛ „Св. Георги“

Най-голямата болница у нас УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив усили заплатите на своите чиновници от 1 април. Това стана посредством анекс към Колективния трудов контракт (КТД).

От управлението подчертаха, че брутните работни заплати на медицинския личен състав постоянно са били обвързани с прихода на болничното заведение според прелюдия модел за установяване на възнагражденията.

Отдел “Човешки ресурси’ разяснява, че действителното нарастване на брутните заплати ще бъде приблизително с 13%, според от категорията личен състав.

След измененията, главните заплати на лекарите със компетентност ще се усилят приблизително с 68%, на медицинските експерти с 42% а на санитарите със 7%.

Лечебното заведение трансформира главните заплати на медицинския личен състав, одобрени с КТД в бранш „ Здравеопазване “ и нормативната уредба (НРД).

Запазва се главната линия без фрапантни промени, с цел да се поддържа обвързаността на работната заплата с постигнатите резултати. Новите трудови хонорари имат за цел и повишение на мотивацията на чиновниците.

Новите заплати към този момент са признати от Съвета на шефовете и Медицинския съвет. Допълнителното съглашение към КТД е в съгласие със синдикалните организации и вписано в регистъра на Инспекцията по труда.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР