Най-голямата българска софтуерна компания по приходи Булпрос се слива с

...
Коментари Харесай

"Булпрос" и германската ec4u се сливат

Най-голямата българска софтуерна компания по доходи " Булпрос " се слива с немския си сътрудник ec4u, а новосъздадената обединена група ще бъде мажоритарна благосъстоятелност на паневропейския фонд Silverfleet Capital. Същевременно българските фондове и BlackPeak Capital и NEVEQ, които влязоха в " Булпрос " надлежно през 2015 и 2016 година, излизат от вложенията си.. Това удостовери пред " Капитал " Ивайло Славов, изпълнителен шеф на " Булпрос " и създател на компанията.

Пред " Капитал " Славов добави, че всички останали акционери в " Булпрос " остават и в новата конструкция, а множеството елементи за договорката, в това число оценката, при която се прави сливането и придобиването на мажоритарния дял, ще станат ясни през май, когато се чака утвърждение от страна на българските и немските регулаторни органи. Самият Славов ще продължи да бъде оперативно част от компанията.

" С ec4u не се припокриваме, а се допълваме. Ние сътворяваме софтуерни решения по поръчка, до момента в който те вършат CRM системи и имат мощно наличие в Германия, Австрия и Швейцария. Целта ни от тук насетне ще бъде бърз напредък. С този мощен финансов сътрудник към този момент започваме да гледаме за спомагателни придобивания в Съединени американски щати ", разяснява още Славов.

Според изказването на двете компании новосъздаденото сдружение ще има общо над 1400 чиновници и 25 офиса в 11 страни. По тези индикатори по-голямата страна сигурно е българската компания, която има над 1000 чиновници в 20 офиса.
Най-голямата (чисто) българска компания
" Булпрос " е учредена през 2010 година и бързо стана една от най-големите софтуерни компании в България. Според класацията на " Капитал " К100, която подрежда най-големите компании в страната по доходи, " Булпрос " е най-голямата българска компания в страната. Всички останали сдружения, които са пред нея в класацията, са клонове на задгранични компании - Paysafe, VMware, Progress и SAP.

За 2019 година, последната налична в Търговския указател, консолидираните доходи на " Булпрос " възлизат на 86.4 млн. лева, а облагата - на 3.7 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР