Най-голяма опасност на планетата представляват в днешно време пренебрегването на

...
Най-голяма опасност на планетата представляват в днешно време пренебрегването на
Коментари Харесай

Горбачов: Пренебрегването на международното право крие най-голямата опасност за света днес

Най-голяма заплаха на планетата съставляват в днешно време пренебрегването на интернационалното право и милитаризацията на международната политика. Това декларира в изявление за в. " Известия " някогашният президент на Съветския съюз Михаил Горбачов, съобщи ТАСС.

Споровете и споровете сред страните би трябвало да се вземат решение по кротичък път на масата за договаряния, показва той. " А какво става в действителност? Ултиматуми, интервенция, военни интервенции. Всичко това - заобикаляйки Организация на обединените нации. Рушат се съглашения, интернационалните механизми. Особено изпъкват тук Съединени американски щати, със своето " водачество " дават неприятен образец на другите ", декларира някогашният руски началник.

Това държание даде нов живот на култа към силата и заканите, споделя той. " Естествено опитът от предишното ни подсказва, че не трябва да подценяваме защитата, тя би трябвало да се поддържа на нужното ниво ", само че за днешните проблеми, пред които е изправен светът, " военната мощ, езикът на заканите са най-неподходящи ", отбелязва някогашният президент, предава Българска телеграфна агенция.

Горбачов дава за образец Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. " У нас обичаха да го подлагат на критика на разнообразни равнища, само че не щеш ли президентът на Съединени американски щати съобщи, че те напущат контракта, и внезапно се разбра, че този контракт е прекомерно значима опора на стратегическата непоклатимост. Трябват договаряния, с цел да не провокира разрушаването му усилване на опасността от война ", споделя той.

Бившият руски водач припомня, че съветският президент Владимир Путин е въвел мораториум върху разполагането на такива ракети, и по думите му това би могло да стане първа стъпка. " Но, дублирам, трябват договаряния - и преди всичко сред Русия и Съединени американски щати ", акцентира Горбачов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР