Най-голям ръст в сделките с имоти през 2018 г. е

...
Най-голям ръст в сделките с имоти през 2018 г. е
Коментари Харесай

Враца е №1 по ръст на имотните сделки в страната

Най-голям растеж в покупко-продажбите с парцели през 2018 година е регистриран във Враца, сочат данни на Агенцията по вписванията. В града са осъществени 2926 покупко-продажби с недвижими парцели в границите на година, по отношение на 2591 за предкодните 12 месеца. С растеж от близо 13% Враца заема първото място в класацията, като изпреварва Несебър и Варна, където се следи покачване надлежно от 8 и 6 на 100 в броя на покупко-продажбите.
Покупко- продажбите на парцели за цялата 2018 година нарастват съществено и в Шумен и Хасково надлежно с 4% и 3%, до момента в който в Пловдив и София следим по-малки покачвания от 1,07 и 0,20 на 100.
Ако погледнем данните от Имотния указател на Агенцията по вписванията единствено за последното тримесечие на 2018 година, се вижда че в 11 града на страната има растеж на покупко-продажбите с парцели от над 10% по отношение на същия интервал на миналата година. Каварна и Бяла Слатина оглавяват класацията с растеж на покупко-продажбите през последните три месеца на 2018 година надлежно с 26 и 20 на 100. Следват Габрово, Кула, Самоков, Царево и Левски. Сред отличниците са още Враца, Кърджали, Сливница и Омуртаг.
Оказва се, че Враца освен е преди всичко по растеж на покупко-продажбите за цялата година, само че е измежду отличниците и през четвъртото тримесечие. Припомняме, че през последното тримесечие на предходната година стана ясно, че във Враца (град в най-слабо развитата част от България), немска компания възнамерява да влага близо 22 млн. лева и да наеме най-малко 300 служащи, като броят им може да се утрои. Откриването на нови работни места ще докара до повишение на приходите на част от популацията в града. А това ще се отрази и на пазара на парцели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР