„Най-големият враг на ГЕРБ сме си ние самите и, когато

...
„Най-големият враг на ГЕРБ сме си ние самите и, когато
Коментари Харесай

Борисов за оставките: Безсъние и нерви

„ Най-големият зложелател на ГЕРБ сме си ние самите и, когато позволяваме неточности, съм праволинеен. Струва ми бодърствуване и нерви. Хората, които отстраняваме, са фрагменти, съдействали доста, само че идва миг, в който би трябвало да се разделим. Защото ние не сме Българска социалистическа партия. Два пъти в мандат на Българска социалистическа партия падат банки. Виждате, на всички места, където възникне проблем, изникват скрити кафези, които незабавно предизвикат ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов във връзка оставките на вътрешния, районния и транспортния министри, подадени в петък.

Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се отдръпнаха от постовете си откакто Борисов изиска оставките им след злополуката, при която починаха 17 души край Своге. От Българска социалистическа партия настояха за оставки на всички, а от Вътрешна македонска революционна организация желаеха съвет, тъй като не са били известени. От ГЕРБ дадоха отговор на Българска социалистическа партия с това, че Корнелия Нинова не е понасяла отговорност.

"Може би се питате за какво одобрих оставките. Министър Нанков е прелестен експерт. Още им ремонтираме тяхното строителство, аз по никакъв метод не ги осъждам. Те са съпротива, да си приказват. Ние си гледаме нашата работа ", съобщи Борисов.

Той бе безапелационен, че автобусните компании ще би трябвало да влагат в закупуването на седалки с колани за транспортните средства.

„ Ако не, няма да возят хора. Тук към този момент не би трябвало да се разяснява дали браншът щял да загуби. Ако искаш да караш, би трябвало да бъдеш с колан. Това би трябвало да бъде неотложно въведено. Новият министър би трябвало да се погрижи за това. Много се направи и за шофьорските книжки, и за коланите, само че не е задоволително. Фактът е, че трима министри дават отговор и това се е случило. И се размива отговорността. Аз мисля, че би трябвало да се поеме политическа отговорност за това. Като има проблем би трябвало да се носи отговорност ", безапелационен е министър председателят.

За случая с колата на бащата на президента, при който Георги Радев удари с мъж в електрическа триколка, той сподели.



"За случая в Харманли не желая да разясня. 45 минути мърлява работа. Идва една патрулка, чуди се. Чак на 25-ата минута подхваща някакви дейности ", съобщи министър-председателят.

Във Варна бе и Цветан Цветанов:

„ Когато се основава чувство, че нещо не е наред, ние от ГЕРБ поемаме политическа отговорност. Не споделяме, че тези министри носят директна отговорност. Но би трябвало да се поеме отговорност, с цел да могат всички институции да продължат да работят”. Така ръководителят на парламентарната група на ръководещата партия Цветан Цветанов разяснява трите министерски оставки, подадени в петък поради нещастието край Своге.

Цветанов акцентира, че отговорност би трябвало да носи всеки човек, които заема висок държавен пост.

„ Насреща си имаме креслива съпротива, която раздава морални оценки, а самата тя не може да излезе от това, което е основала като модел. ГЕРБ е по-различна от столетницата. В Българска социалистическа партия да се носи политическа отговорност - такова нещо няма “, безапелационен бе Цветанов.

Той съобщи, че оставките на Радев, Нанков и Московски ще бъдат разисквани с съдружните сътрудници на ГЕРБ в кабинета. Цветанов обаче не разяснява тематиката за това кои ще са идващите министри на вътрешните работи, превоза и районното равитие.

Той разяснява още, че „ комфортният за Българска социалистическа партия момент”, обвързван с автобусната злополука, бил, че по този начин социалистите съумели „ по някакъв метод да се отклонят от тематиката с случая с колата на бащата на президента”.

„ Искам да попитам президента по какъв начин по този начин дава една оценка за нещастието край Своге и друга - за случая с неговия татко. Нека да има доблестта и да застане като президент на страната, а не като партиен функционер на БСП”, сподели още Цветанов.

Около 17 часа в събота рейс, пренасящ екскурзианти, падна от 20 метра, починаха 17 души, трима са в тежко положение в "Пирогов " и една жена в Окръжна. Шофьорът е карал с превишена скорост - 53 км/ч, при 40 км/ч.

Повечето от починалите са от софийското село Световрачане, измежду тях е и момче на 13 години.

До този миг проверяващите не са открили точната причина за трагичния случай. Основните посоки, по които се работи, са дейностите на лидера и техническото положение на пътния сектор.

В понеделник служители на реда и следователи влязоха в постройката в на „ Трейс груп” - компанията, ремонтирала пътя, а във вторник полиция и жандармерия влязоха в офиса на "Мегаинвест холд” в Дупница.

Те изземат документи, свързани с контракта, подписан за ремонта на кървавия сектор край Своге.

От организация „ Пътна инфраструктура” са подали общо пет сигнала до компанията реализатор „ Трейс Своге” за незабавен ремонт на рисковите сектори от трасето. Крайният период е бил 15 август или 10 дни преди злополуката. Регионалният министър Николай Нанков разясни, че нито един от секторите не е ремонтиран.

Шофьорът е арестуван за 72 часа от прокурор. Той е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност. Пуснат бе под домакински арест.

Затварят пътя Своге-София, взимат проби

Жители на Своге излизат на митинг отново, трима от ранените с заплаха за живота

Съдът пусна водача на рейса

Разказ на жена, оживяла в рейса

Борисов: Към никого няма да има прошка

Свидетелите на злополуката: Какво е станало

Министър: Използваният асфалт край Своге е неприемлив

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР