Най-големият в историята си проектобюджет прие долната камара на парламента

...
Най-големият в историята си проектобюджет прие долната камара на парламента
Коментари Харесай

Русия прие бюджет с рекордни разходи

Най-големият в историята си проектобюджет одобри долната камара на Народното събрание на Руската федерация - Държавната дума. Разходната част се усилва с цели 25 на 100, а за защита са заделени рекордни по размера си средства, оповестява АП.

Военните разходи ще са по-големи от обществените за първи път в новата съветска история. Депутатите не крият, че бюджетът е създаден особено за финансиране на армията и понижаване на резултата от " 17 500 санкционни ограничения ", които бяха преброени от ръководителя на думата Вячеслав Володин.
 Изтичането на капитали от Русия се удвои през третото тримесечие
Изтичането на капитали от Русия се удвои през третото тримесечие

Но спрямо предходната година, в този момент сумата е няколко пъти по-ниска

Очакването на финансовото министерство е за разноски в размер на 411 милиарда $ и недостиг в размер на 0,8% от Брутният вътрешен продукт. Част от бюджета е засекретена точно с оглед войната в Украйна, само че съгласно самостоятелни наблюдаващи към 39% от парите на страната ще отидат при военните и правоохранителните органи.

Ниската безработица, повишаващите се заплати и таргетираните обществени ограничения оказват помощ да се омекоти резултата от прекосяването на стопанската система във боен режим, само че в дълготраен проект проблемите не са изключени, предизвестяват те. Компартията към този момент гласоподава " Против " бюджета с претекста, че не подкрепя задоволително пенсионерите.
 Европейски Съюз изследва нов пакет наказания против Русия за 5 милиарда евро
Европейски Съюз изследва нов пакет наказания против Русия за 5 милиарда евро

Той е ориентиран към стягане на рестриктивните мерки върху източниците на приходи на Кремъл

Според специалиста от лондонския Royal United Services Institute Ричард Коноли виждаме " цялостна ремилитаризация на съветското общество " с бюджет, който гледа както към войната в Украйна, по този начин и към евентуална военна борба със Запада.

Предстои бюджетът да мине през Съвета на федерацията, преди да отиде за автограф при президента Владимир Путин, който ще се явява на избори през март.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР