Най-големият център за ваксинация срещу Covid-19 в Чехия беше отворен

...
Най-големият център за ваксинация срещу Covid-19 в Чехия беше отворен
Коментари Харесай

Чехия отвори най-големия ваксинационен център, но няма ваксини

Най-големият център за имунизация против Covid-19 в Чехия беше отворен през днешния ден, само че ще проработи на цялостен потенциал от другия месец, защото страната чака още ваксинни дози.

Чешкото държавно управление е подложено на рецензии поради оправянето си с ковид, в това число за това, че не е поръчало колкото се може повече ваксини по програмата на Европейския съюз, заяви Българска телеграфна агенция.

След спор в Брюксел за разпределението на спомагателните ваксини сред страните членки в този момент чехите евентуално ще изостанат зад всички други страни от общността доникъде на годината.

Чехия има най-високата смъртност от Covid-19 на глава от популацията в света съгласно електронната платформа " Нашият свят в данни ", а едвам в последно време равнището на заразяване стартира да спада.

Страната е записала до момента 27 617 смъртни случая от Covid-19, а единствено от началото на годината броят им е повишен повече от двойно. Вчера бяха регистрирани 5245 нови заразявания - най-малкия брой през работен ден от средата на декември. Регистрираните заразявания от началото на пандемията са общо 1,57 милион.

Ваксинационният център в комплекса " О2 Арена " в Прага се планува да играе значима роля в напъните за увеличение на имунизацията. Ще има обаче закъснение от три седмици, до момента в който той стартира да работи от 3 май с потенциал 7000 души дневно.

Планирано беше през днешния ден да бъдат имунизирани 1000 индивида от службите за незабавна помощ.

" Центърът ще стартира работа на цялостни обороти от началото на май, тъй като сега няма задоволително ваксини, с цел да може да работи на цялостен потенциал ", сподели министър-председателят Андрей Бабиш по време на ревизия.

Досега в Чехия са сложени 1,97 милион ваксинни дози. Пълните две дози са получили 663 006 души. Вчера бяха сложени 58 928 дози - най-високото на ден равнище.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР