Най-големият телеком в Испания Telefonica SA обмисля да съкрати около

...
Най-големият телеком в Испания Telefonica SA обмисля да съкрати около
Коментари Харесай

Telefonica иска да пенсионира доброволно 5 000 служители

Най-големият телеком в Испания Telefonica SA обмисля да редуцира към 5 000 чиновници в страната, написа Bloomberg, базирайки се на лични източници в компанията, които желаят да останат анонимни заради чувствителността на информацията.

Спрямо данните операторът желае да редуцира работните места, предлагайки на чиновниците непринуден пенсионен проект. Целта е да се понижат разноските на компанията, което да докара до увеличение на цената на акциите.

Телефонният оператор и синдикатите са имали към този момент предварителни полемики, на които са обсъждали по този начин наречените подтиквани пенсионни проекти за служащи над 53 години.

Според източниците на организацията компанията ще бъде подготвена до на следващия ден да показа на синдикатите публично предложение за типа на пенсионния пакет.

Планът за редуциране на личния състав е един от няколкото разновидността, които се обсъждали от управлението на компанията през последните няколко седмици. Планът може и към този момент да е бил към този момент разискван на днешното съвещание на борда на шефовете, което е било изключително свикано две седмици по-рано, с цел да се откри решения за спада в цената на акциите на компанията и методите за връщането на растежа.

Говорителят на Telefonica отхвърли коментар.

В хода на последното десетилетие Telefonica постоянно употребява предложения за ранно пенсиониране, с цел да понижи числеността на личния състав си. Последно такова деяние беше подхванато през 2016 година, когато компанията пое предплатено заплащане за 2,9 милиарда евро (3,2 милиарда долара) за стратегиите за ранно пенсиониране.

Настоящото предложение обаче ще бъде по-различно - ще включва и стратегии за " преквалифициране " за останалите чиновници, тъй че те да развият спомагателни гении и да се осъществят по-добре във компанията, добавя един от източниците. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР