Най-големият стадион в Полша в столицата Варшава е затворен за

...
Най-големият стадион в Полша в столицата Варшава е затворен за
Коментари Харесай

Затвориха стадион за 720 милиона долара

Най-големият стадион в Полша в столицата Варшава е затворен за неопределен срок заради откриването на техническа нередовност в преносимата покривна структура.

" Поради откриването на казуса, след незабавна консултация с проектанта на структурата, основаната в Щутгарт SBP, и с нейния реализатор, италианската компания Cimolai, както и по съвет на специалисти и от съображения за сигурност, управлението на Националния стадион реши краткотрайно да го изведе от употреба ", се споделя в изказване.

По тази причина другарската среща сред националните тимове по футбол на Полша и Чили на 16 ноември беше преместена на различен стадион във Варшава.

" Тази щета наподобява толкоз сериозна сега, че изключва потреблението на стадиона ", сподели полският министър на спорта Камил Бортничук.

" Щетите са толкоз съществени, че съставляват заплаха за сигурността ", добави на конференция Влодимерж Дола, началник на стадиона.

Националният стадион във Варшава е издигнат за Европейското състезание по футбол през 2012 година. На 8 юни там се организира церемонията по откриването на Евро 2012 и първата среща от шампионата сред тимовете на Полша и Гърция (1:1), както и няколко мача от груповата фаза.

Стадионът, който коства 1,9 милиарда полски злоти (около 720 милиона $ по обменния курс по време на строителството), е с потенциал 58 000 фенове, оборудван е с двуетажен паркинг за 1700 автомобила, 40 асансьора и 34 ескалатора, както и специфични инфраструктура за хора с увреждания. Освен трибуни, ложи и съблекални, оборудването разполага с магазини, конферентни зали и даже дребен параклис. След шампионата, с помощта на неповторимия си сгъваем покрив, той се употребява за концерти, разнообразни шоу стратегии и даже театрални представления.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР