Най-големият ски курорт в Румъния ще бъде изграден във Фъгърашките

...
Най-големият ски курорт в Румъния ще бъде изграден във Фъгърашките
Коментари Харесай

Нови 150 км писти изгражда Румъния

Най-големият ски курорт в Румъния ще бъде построен във Фъгърашките планини с държавни средства, разгласи министърът на туризма на прилежащата страна Мирча Титус Добре. Без да загатва какъв брой ще коства, Добре изрази вяра, че първите стъпки ще бъдат направени още тази година, съобщawa Businessmagazin.ro.

Новата ски зона ще обгръща над 150 километра писти, което ще удвои сегашния потенциал на Румъния от 175 км.

В същото време кметството на град Борша, намиращ се в окръг Марамуреш, Северна Румъния, разгласи проектите си за възобновяване на плана за олимпийска ски писта в региона – концепция, изоставена от 40-те години.

Това ще бъде най-дългата писта в Румъния, която обаче ще се нуждае от европейски вложения от към 10 милиона евро, оповестява Медиафакс. Местните управляващи се надяват да подпишат контракт за финансиране още тази пролет, което ще значи, че строителните действия ще стартират до края на годината. Ако това стане, пистата ще е подготвена за сезон 2019-2020.

Ски пистата с олимпийски размери е част от по-голям план на град Борша на стойност 70-100 милиона евро, който включва спомагателни лифтове, с изключение на този към пистата, градеж на зала по биатлон, комплекс за ски трамплини и ски тичане. Всичко това се планува да бъде върху регион от 25 километра.

Благодарение на вложенията и осъществяваната от 2009 година рационализация Румъния с всяка година от ден на ден си пробива път измежду европейските дестинации за зимен туризъм. Основното преимущество на румънските зимни курорти са ниските цени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР