Най-големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп Младши, зет

...
Най-големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп Младши, зет
Коментари Харесай

Най-големият син, зетят и бившият шеф на кампанията на Тръмп ще се изправят пред Сената

Най-големият наследник на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Младши, шурей му Джаред Къшнър и някогашният началник на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт ще свидетелстват пред юридическата комисия на Сената, съобщи организация " Ройтерс ", цитирайки публично известие от Вашингтон нощес.

Очаква се Тръмп Младши и Манафорт да бъдат подложени на пресечен разпит на 26 юли, като очевидци по отношение на обвиняванията, че Русия се е намесвала в американските президентски избори предходната година и за възможен подмолен сговор сред Москва и акцията на Тръмп.

В понеделник пред сенатската комисия по разузнаването ще се яви Джаред Къшнър, който е консултант на президента, заяви неговият юрист, представен от " Асошиейтед прес ". Той добави, че Къшнър непринудено сътрудничи на конгресните следствия за връзките на президентския екип с Русия.

АП прибавя, че сигурно се чака и тримата да бъдат питани по отношение на неотдавнашните разкрития за наличието им на срещата през юни м.г. в Ню Йорк с съветска юристка, надявайки се да получат компромати за Хилари Клинтън - съперничката на Тръмп в президентските избори. По-рано този месец Тръмп Младши удостовери, че се е съгласил на срещата, на която са участвали и Манафорт, и Къшнър.

Тримата са най-близките сътрудници на президента, привикани пред сенаторите, които проверяват съветската интервенция в изборите. Досега те разпитваха основния прокурор и министър на правораздаването Джеф Сешънс и уволнения шеф на ФБР Джеймс Коми, който разкри, че президентът го е убеждавал да не проверява негов консултант, излъгал за свои срещи с съветския дипломат. Самият Сешънс също е имал такива срещи, за които е скрил, и си направи отказ от следствието, оставяйки го в ръцете първо на Коми, а след това - на специфичния прокурор Робърт Мюлър.

В изявление за в. " Ню Йорк таймс ", оповестено нощес, Тръмп сподели, че в никакъв случай не би назначил Джеф Сешънс за министър на правораздаването (и основен прокурор), в случай че е знаел, че той ще си направи отказ. Според Тръмп това било " доста непочтено по отношение на президента ". Ако той беше решил да си прави самоотвод, " трябваше да ми каже преди да одобри поста и аз щях да избера някои различен ", сподели президентът. АП прибавя, че точно решението на Сешънс да не оглави " съветското " следствие е довело до назначението на Робърт Мюлър за специфичен проверяващ по въпроса.

С разкритията на Мълър на този пост над администрацията на Тръмп надвисват все по-тежки облаци.
Държавният глава в това време насочи рецензии и към заместника на Сешънс, Род Розънстайн, който съгласно него е виновен за " спор на ползи, защото предложил уволняването на Коми (за което се оказа, че Тръмп мисли отпреди да получи препоръката), а след това назначил Мюлър, който ревизира дали дейностите по отношение на шефа на контраразузнаването попречват правораздаването. " Ето това е спор на ползи! "

В изявлението си Тръмп насочва индиректни закани и към Мюлър, който е някогашен началник на ФБР, намеквайки, че разполага с компрометираща информация за него. Според Тръмп назначението на Мълър на този пост е било в " спор на ползи ", тъй като Тръмп е разговарял и с него, търсейки подобаващ човек за шеф на ФБР на мястото на уволнения от него Джеймс Коми. " Имаше доста други спорове, за които не съм приказвал, само че ще го направя в някой миг ", отбелязва многозначително президентът в изявлението си.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (490)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР