Най-големият син на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се

...
Най-големият син на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се
Коментари Харесай

Тръмп-младши е говорил пред комисията, разследваща щурма на Капитолия от 6 януари миналата година

Най-големият наследник на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се е срещнал с комисията в американския Конгрес, проверяваща метежа на Капитолия от 6 януари 2021 година, оповестиха осведомени, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 182
Разговорът се е състоял във вторник.

Той става факт в миг, когато комисията, която е към Камарата на представителите, долната камара на Конгреса, и в състава ѝ влизат представители и на двете партии в Конгреса, от ден на ден се доближава към най-близкото обграждане от родственици и политически съветници на някогашния президент, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп-младши съставлява интерес за комисията евентуално поради близостта до татко си в деня на метежа. Доналд Тръмп-младши беше забелязан зад сцената на митинга в парка пред Белия дом, състоял се малко преди последователите на тогавашния президент да се насочат с шествие към Капитолия и да щурмуват постройката.

При нападението от 6 януари той беше забелязан на няколко видеозаписа в обществените мрежи дружно с Кимбърли Гилфойл - тогава негова другарка, а в този момент избраница - и други представители на фамилията, до момента в който татко му се готвеше да произнесе тирада, която съгласно проверяващите е мобилизирала последователите му да работят със мощ в оня ден.

Комисията към Камарата в това време популяризира и есемеси от 6 януари, в които Тръмп-младши приканва Белия дом да накара татко му да осъди метежа.

" Трябва ни послание от Овалния кабинет. Сега той би трябвало да води. Нещата излязоха от надзор ", написал Тръмп-младши на тогавашния шеф на канцеларията в Белия дом Марк Медоус.

Тръмп-младши е един от близо 1000 очевидци, разпитани от комисията в хода на работата ѝ по изясняване на обстоятелствата и събитията към най-тежкото нахлуване против Капитолия за последните повече от два века.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР