Най-големият съюзник на Северна Корея - Китай, също наложи санкции

...
Най-големият съюзник на Северна Корея - Китай, също наложи санкции
Коментари Харесай

И Китай удари КНДР, спира износа на газ и петрол

Най-големият съдружник на Северна Корея - Китай, също наложи наказания против режима на Ким Чен-ун. Министерството на търговията на Китай разгласи прекратяването от 23 септември на доставките на природен газ за Северна Корея, а от 1 октомври ще бъде стеснен и износа на петролни артикули към КНДР, предава ТАСС, представена от „ Фокус ".

„ В деня на обявата на даденото заявление се преустановяват доставките в КНДР на газов кондензат и на полутечен природен газ ", написа в документ на министерството.
Забраната визира и енергоносителите, които към този момент са готови за експорт, само че към момента не са достигнали до севернокорейска територия.

В известието също по този начин се отбелязва, че в осъществяване на „ резолюция №2375 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 1 октомври 2017 година се лимитира и износа на петролни артикули към КНДР ".

Министерството също по този начин разгласи, че прекратява вноса на текстил от КНДР. Пълната възбрана за търговията с него настава на 11 декември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР