Най-големият самолет в света, товарният Антонов-225, известен като Мрия (Мечта

...
Най-големият самолет в света, товарният Антонов-225, известен като Мрия (Мечта
Коментари Харесай

Антонов Ан-225 Мрия - най-големият самолет в света, който войната унищожи

Най-големият аероплан в света, товарният Антонов-225, прочут като Мрия (Мечта на украински) е бил унищожен от съветските военни сили, оповестяват от CNN. Това се случва, до момента в който самолетът е оставен за ремонт в хангар на летище в Гостомел покрай Киев.

Възстановяването на самолета ще отнеме повече от пет години ще коства над 3 милиарда $, се споделя в изказване от неделя, 27 февруари, на Укроборонпром. Мрия ненапълно е знак на авиационните качества на Украйна и една в действителност забележителна машина. Ето и какво знаем за Антонов Ан-225 Мрия.

Самолетът е неповторим по рода си. Той е с дължина 84 метра и може да транспортира до 250 тона товар със скорост до 850 километра в час. Шестте турбореактивни мотора основават обща двигателна сила от 1377 kN, което го прави най-мощния аероплан на Земята. Мрия е планиран и конструиран да придвижва руската совалка " Буран ", само че след това е зарязан заради липса на средства.
 Снимка 565390
Първоначално издигнат като част от руската авиационна стратегия, Ан-225 прави първия си полет през 1988 г. След рухването на Съветския съюз самолетът прекарва 13 години в престой на земята, без да извършва никаква функционалност. Той обаче прави своя тестов полет през 2001 година в Гостомел, на към 20 километра от Киев и от този момент е в придвижване.
 Снимка 565391
Самолетът се експлоатира от украинските авиолинии Антонов за товарни полети и е доста издирван по време на началото на пандемията на Covid. Според уеб страницата на Антонов, самолетът може да достави извънредно тежък извънгабаритен товар до всяка точка на земното кълбо. За да излети без товар, самолетът се нуждае от писта с дължина 2400 метра.

Характерната специфичност при Ан-225 са дебелите криле, които усилват подемната мощ и горивния запас. Товарното му отделение представлява помещение с дължина 43 метра и може да поеме огромни и като размер, и като тежест товари, като да вземем за пример 5 танка, 50 леки коли и 8 двуетажни рейса.
 Снимка 565389
Самолетът може да зареди до 280 тона гориво. За да си представим невероятния му мащаб, дано кажем, че заема мястото на два Боинг 747, паркирани един до различен. По обща оценка цената на самолета към 2005 година е 300 милиона $.

Мрия е поставил 124 международни и 214 национални върха за скорост, надморска височина и тегло към надморска височина. През 2010 година Ан-225 транспортира най-дългия товарен предмет в историята на въздушния превоз. Две остриета на вятърни турбини по 42,1 метра всяко са доставени по въздух от Китай до Дания за специфични проби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР