Най-големият руски производител на камиони Камаз планира да създаде автобус

...
Най-големият руски производител на камиони Камаз планира да създаде автобус
Коментари Харесай

Камаз планира да създаде автобус с водородно гориво до 2023 г.

Най-големият съветски производител на камиони " Камаз " възнамерява да сътвори рейс с водородно гориво до 2023 година Серийното произвеждане може да стартира още същата година в взаимозависимост от търсенето и съществуването на подобаваща инфраструктура за зареждане в страната. Това заяви пред ТАСС генералният шеф на компанията Сергей Когогин в коридорите на ревюто Innoprom. 

" Все още е мъчно да се предскаже времето за стартиране на нови детайли от поредицата ", отбелязва Когогин, защото доста ще зависи от външни фактори. Основните са търсенето и съществуването на подобаваща инфраструктура за зареждане в страната. " Ако пазарът се образува, тогава не се колебая, че ще бъдем подготвени за стартиране през 2023 година ", добави генералният шеф на " Камаз " като посочи, че рейсът ще се движи на " чист водород ".

По-рано съветският президент Владимир Путин сложи задача да се направи градски рейс на водородно гориво до 2023 година. Според него потреблението на този тип гориво е належащо като се вземат поради условията за запазване на природата, както и изискванията за градски превоз, изключително в огромните градове.

Преди това " Камаз " разгласи проектите си да стартира създаването на камиони и рейсове, работещи на водород през 2021 година.

" Камаз " създава камиони, ремаркета, рейсове, мотори и силови елементи. Най-големите акционери на компанията са държавната корпорация " Ростех " (49,9%), " Автоинвест " (23,54%) и Daimler Truck (15%, дъщерно сдружение на немския авто тръст Daimler). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР