Най-големият ритейлър у нас Kaufland България налага 6-степенен допълнителен контрол

...
Най-големият ритейлър у нас Kaufland България налага 6-степенен допълнителен контрол
Коментари Харесай

Kaufland въведе 6-степенен контрол на качеството на прясната риба

Най-големият ритейлър у нас Kaufland България постанова 6-степенен спомагателен надзор на качеството на прясната риба, която предлага в магазинната си мрежа. Той се осъществя по цялата верига като стартира от завишени критерии към доставчиците и деликатен избор на продуктите, през логистика и надзор на приема - поредно в централния склад на компанията и във филиалите, до метода на предпазване и излагане на продуктите на витрините. Това оповестиха от компанията по време на втората обществена полемика „ Нека  поговорим за качеството на храната “, отдадена на рибата, рибните и морски произведения, на която специфичен посетител беше проф. Стефан Драгоев, началник на катедра „ Технология на месото и рибата “ в Университета по хранителни технологии – гр. Пловдив. Модератор на събитието беше дългогодишният публицист и специалист по тематиките, свързани с качеството, Биляна Гавазова.
Инвестиция в доверието на клиента
„ Лидерството в ритейла изисква от нас да поддържаме най-високо качество на най-чувствителния към качеството подбор – прясната риба. За последните 5 години сме разширили броя на рибните ни витрини с обслужване близо 4 пъти, като все още поддържаме 28 витрини в 10 града в страната. Плановете ни са свързани с това да разширяваме броя на градовете, по отношение на условията и упованията на нашите клиенти “, акцентира изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев. Той показа данни, свързани с потребителските настройки на клиентите на веригата, съгласно които ползата към рибните артикули нараства сензитивно всяка последваща  година. „ Инвестицията в разнообразния подбор на рибните ни витрини е инвестиция в доверието на клиентите ни “, отбеляза Чернев.
Какви са желанията в различните градове на страната?
Според разбора на най-големия ритейлър у нас потреблението на риба в другите градове в страната е повлиянa от географските предпоставки, както и от чисто вкусовите желания на клиентите. Първият избор в по-голямата част от страната е за ципурата, само че с изключение на нея, в столицата най-купуваните типове риба са лаврак и сьомга. София е и градът, в който се купува най-вече риба. Най-предпочитаната риба в Пловдив е пъстървата, следвана от ципурата. Във Варна и Бургас доста търсени са морските блага, сред които скариди и миди, а от рибите още веднъж най-желана е ципурата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР