Най-големият риск за националната ни сигурност е да неглижираме проблемите

...
Най-големият риск за националната ни сигурност е да неглижираме проблемите
Коментари Харесай

Радев: България е и част от усилията на източния фланг на Алианса

" Най-големият риск за националната ни сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили . Не може да се сещаме за тях единствено от рецесия до рецесия и от злополука до злополука. Трябва да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към тяхната боеспособност и тъкмо тези проблеми ще дискутираме на следващия ден. ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти по време на визитата си в Сунгурларе.

Според него всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната . Няма военно решение на рецесията с Украйна, съобщи още президентът и добави, че който си мисли, че тази рецесия ще бъде решена по боен път, бърка .

" Единственият път за намиране на устойчиви решения, е пътя на договарянията и дипломацията. Обнадеждаващо е, че те се водят ", добави Румен Радев.

Запитан дали идват войски на Съединени американски щати у нас, Румен Радев акцентира, че България е част от напъните за деескалация, само че и част от напъните за увеличаване на източния фланг на Алианса .
 Украйна може да се откаже от участие в НАТО, с цел да избегне война
Украйна може да се откаже от участие в НАТО, с цел да избегне война

Посланик Вадим Пристайко съобщи, че Украйна е подготвена да прояви еластичност

Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздушното ни пространство дружно с нашите съдружници , акцентира президентът, който е някогашен командващ Военновъздушни сили. България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на недостиг от качества в нашите сухопътни войски, разясни президентът.

Относно явяването на премиера Кирил Петков в прокуратурата и вътрешнополитическата обстановка в последните дни президентът " След злокобното разграбване на страната, българите са зажаднели за правдивост и отмъщение. Правителството би трябвало да бъде доста деликатно и да знае с какво и с кого си има работа ".

Той увери, че сред държавното управление и президентската институция има една градивна връзка.
 Украйна даде период на Русия за незабавна среща
Украйна даде период на Русия за незабавна среща

До 48 часа

По думите му всяко намерено опълчване на държавното управление против корупцията среща утвърждението на хората и би трябвало да бъде подкрепяно. " Убеден съм, че битката против корупцията би трябвало да се води със силата и легитимността на институциите , а освен с известността на обществените мрежи ", добави президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР