Най-големият риск пред света са нови мутации на коронавируса. Това

...
Най-големият риск пред света са нови мутации на коронавируса. Това
Коментари Харесай

Д-р Петър Марков: Нови, по-агресивни щамове идват след Омикрон

Най-големият риск пред света са нови разновидности на ковид. Това съобщи епидемиологът доктор Петър Марков пред Би Ти Ви. " Ние сме в този момент в относително добра обстановка, само че вирусът продължава да живее в доста хора по света и има риск той да мутира и това е най-големият риск за бъдещето ", уточни специалистът.

Много хора заключиха, че по-ниската патогенност на Омикрон може да е сигнал за завършек на пандемията, само че това не е несъмнено. Много евентуално е, в случай че излезе нов вариант, той да бъде по-силно патологичен.

Заблуда е, че вирусът не би бил прекомерно патологичен, тъй като към този момент светът се е срещал с него. Ниското имунизационно покритие в България е проблем, тъй като ние не сме предпазени, в случай че пристигна нова вълна. Ваксините не престават да пазят и против новите разновидности на вируса, само че е допустимо наесен да се предложи и нова бустерна доза, разяснява още доктор Петър Марков.

Коронавирусът е извънредно заразен и изцяло елиминиране на вируса е допустимо единствено при доста драконовски затваряния в съответната страна, само че в случай че го има в света, той отново ще пристигна, сподели епидемиологът и предложи хората да честват по опция Великден на открито, тогава няма да им трябват и маски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР