Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими

...
Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими
Коментари Харесай

Еврохолд отправи оферта за придобиване на ЧЕЗ в България

Най-големият обществен холдинг в България и една от водещите самостоятелни бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, насочи в понеделнико бвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България.

Еврохолд взе участие независимо в процедурата и не е сътрудник с някой от останалите претенденти, излиза наяве от прессъобщение на компанията. Няма информация каква сума е предложила компанията и по какъв метод тъкмо ще се включи в процедурата, откакто търгът за бизнеса на ЧЕЗ към този момент завърши. Еврохолд ще финансира договорката със лични средства и с поддръжката на водещи западноевропейски банки.

"Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дълготрайната тактика на холдинга за нахлуване в нови контролирани бизнес сегменти, предлагащи огромни благоприятни условия за напредък ", пишат от компанията.

Едновременно със договорката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, Еврохолд преглежда опцията да продаде част от активите си отвън застрахователния бизнес, с цел да се концентрира върху сегментите с максимален капацитет за напредък.

Еврохолд възнамерява нарастване на капитала с близо 80 млн. нови акции, от което чака да набере 80 млн. евро. Решението би трябвало да бъде утвърдено от акционерите на компанията на изключително общо заседание на 22 април. Ръководството на холдинга е получило увещание и поддръжка за нарастването на капитала от главните акционери.

До избора на покупател за активите на ЧЕЗ Груп в България, сдружението не може да даде повече елементи по тематиката, защото те са конфиденциална информация, която може да повреди ползите на участниците в търга и акционерите на холдинга.

Пред чешките медии представителят на ЧЕЗ Алис Хоракова разяснява, че през днешния ден сдружението през днешния ден е получило оферта и от другия претендент India Power и следва чешката компания да оцени двете оферти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР