Най-големият процес в историята срещу мафията Ндрангета бе открит в

...
Най-големият процес в историята срещу мафията Ндрангета бе открит в
Коментари Харесай

И българка сред обвинените в мегапроцеса срещу мафията Ндрангета

Най-големият развой в историята против мафията Ндрангета бе открит в Калабрия, написа

В някогашен колцентър, пригоден неотдавна като зала на Апелативния съд, в индустриалната зона на град Ламеция Терме беше обещано началото на процеса, в който ще бъдат съдени 355 обвинени, измежду които и 40-годишната българка Живка Танева.

Живка Танева бе задържана в края на декември 2019 година Тя е била гражданин на градчето Сан Онофрио, където има кафене. Именно там работят двата най-големи клана на организацията.

Предположенията са, че Живка Танева е обвързвана по някакъв метод с един от тях, с цел да може през кафенето й да се перат пари.

Кланът Бонавота, за чието подставено лице се счита Димитрова, работи най-много в областта на изнудванията, лихварството и наркотрафика. Всички членове на клана, както и обвързваните с него хора, произлизат от провинция Вибо Валентия. В нея живеят доста българи и румънци.

При акцията през декември 2019 година бяха арестувани над 330 души. Обвиненията против тях са разказани в 200 страници. Сред тях има такива за убийства, пране на пари, търговия с въздействие, рекет и противозаконен трафик на оръжия и боклуци.
Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa в Калабрия, България, Германия и Швейцария. Това стана по заповед на Никола Гратери, началник на прокуратурата „ Антимафия” в град Катандзаро.

Ндрангета е една от трите съществени мафии в света. Тя е най-силната и най-модерната от тях. Присъства в 220 страни. Печели десетки милиарди на година.

Основна теза в обвиняването на прокурора Гратери е преплитането на връзките сред клана Манкузо от Ндрангетата с политиката, масонството и бизнеса.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР