Най-големият протест в Асеновград ще се проведе тази вечер. Очаква

...
Най-големият протест в Асеновград ще се проведе тази вечер. Очаква
Коментари Харесай

Голям протест довечера в Асеновград, идват рокери и футболни фенове

Най-големият митинг в Асеновград ще се организира довечера. Очаква се в него да се включат хора от цялата страна, измежду които мотористи и футболни почитатели. Това ще е петата подред вечер на митинги в града след нападението на група роми над деца от тима по кану-каяк. Той ще стартира в 20.00 часа в градинката пред паметника на Цар Иван Асен II, а час по-късно недоволните потеглят на шествие.

Очаква се в митинга да се включат хора и от други градове, в това число последователи на футболни клубове и рокери. В събота кметът на Асеновград прикани участниците в митинга да не позволяват провокации.

Протестиращите упорстват за строги санкции на участвалите в нападението, за изселване на нелегално пребиваващите роми, за срутване на противозаконните постройки в гетото и основаване на общинска полиция.

В петък съдът в Асеновград остави в ареста и деветимата обвинени за побоя, а през вчерашния ден кметът на Асеновград прикани участниците в митингите да не позволяват провокации.

В сряда и четвъртък митингите започнаха спокойно, само че след края им хората се насочиха към ромската махала в града, само че полицията и жандармерията съумяха да ги спрат. В петък и събота не се стигна до конфликти с полицията.

Според съда в побоя има и още участници, които занапред би трябвало да се откриват. По време на съвещанието упрекнатите роми не признаха виновността си.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР