Най-големият производител на уран в Съединените щати засилва работата на

...
Най-големият производител на уран в Съединените щати засилва работата на
Коментари Харесай

Противоречивият добив на уран в Гранд Каньон продължава, докато САЩ се опитват да намалят зависимостта си от доставките от Русия

Най-големият производител на уран в Съединените щати ускорява работата на юг от Националния парк Гранд Каньон върху от дълго време оспорван план, който идва в миг, когато световната неустойчивост и възходящото търсене покачват цените на урана.

Администрацията на Байдън и десетки други страни дадоха обещание да утроят потенциала на нуклеарната сила в международен мащаб в борбата си против изменението на климата, а някои се одобряват промени в политиката, с цел да се понижи въздействието на Русия върху веригата за доставки.

Но до момента в който Съединени американски щати преследват капацитета си за нуклеарна сила, еколозите и индианските водачи не престават да се опасяват от следствията за общностите наоколо до рудодобив и места за фрезоване на Запад и изискват по-голям регулаторен контрол.

Новият рандеман в Pinyon Plain Mine покрай Гранд Каньон се прави в рамките на Baaj Nwaavjo I'tah Kukv Национален монумент, избран през август от президента Джо Байдън. Работата беше р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР