Най-големият производител на сол в Китай призова хората да не

...
Най-големият производител на сол в Китай призова хората да не
Коментари Харесай

Рафтовете със сол в Китай се изпразниха след пускането на радиоактивна вода от Фукушима | Най-големият производител на сол в Китай призова хората да не купуват панически

Най-големият производител на сол в Китай прикани хората да не купуват под паника, откакто Япония стартира да изхвърля обработена радиоактивна вода в Тихия океан от авариралата нуклеарна централа Фукушима в четвъртък, макар безапелационната съпротива от страна на Пекин.

Държавната National Salt Industry Group, най-големият производител на елементарна сол в света, съобщи в изказване, оповестено часове по-късно, че усилва доставките, защото хората в някои елементи на Китай са побързали да се запасят.

Рафтовете със сол бяха изпразнени в супермаркетите и разпродадени в онлайн платформите за продажба на някои места, в това число Пекин и Шанхай.

Китай се опълчи на дейностите на Япония, заявявайки, че японското държавно управление не е потвърдило, че заустваната вода ще бъде безвредна и забрани вноса на всички водни артикули от Япония.
„ Ние работим изключително, с цел да произвеждаме, разпространяваме и поставяме всички старания, с цел да подсигуряваме предлагането на пазара “, се споделя в изказването на Националната група за солна промишленост.

„ Моля, купувайте рационално и не се паникьосвайте, купувайте на сляпо “, се споделя в него.

Националната солна група сподели, че морската сол съставлява единствено 10% от солта, която хората употребяват,. Групата сподели, че доставките на сол са предостатъчни и дефицитът на ресурси ще бъде краткотраен.

Япония подлага на критика Китай за разпространяването на „ научно голословни изказвания “ и твърди, че изпускането на вода е безвредно, отбелязвайки, че Международната организация за атомна сила (МААЕ) също заключи, че въздействието, което би имало върху хората и околната среда, е „ нищожно “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР