Най-големият производител на слънчеви панели в света предупреди, че Европа

...
Най-големият производител на слънчеви панели в света предупреди, че Европа
Коментари Харесай

Най-голямата соларна компания в света предупреждава Запада да не изключва китайските доставчици

Най-големият производител на слънчеви панели в света предизвести, че Европа и Съединени американски щати рискуват по-бавна декарбонизация на стопанските системи си, в случай че лимитират китайските компании от своите вериги за доставка на възобновима сила.

Китай господства в производството на слънчева сила, като съставлява повече от 80 % от международното произвеждане след десетилетия дълбока държавна поддръжка, бърз напредък на вътрешното търсене и интензивна локална конкуренция.

Но западните политически и индустриални водачи приканиха за по-голямо многообразие в доставките на фона на изобилието от китайски импорт, както и показаха опасения за сигурността по отношение на потреблението на създадени в Китай съставни елементи в сериозна инфраструктура.

Денис Ше, вицепрезидент на Longi Green Energy Technology, която има към 20 % от международния пазар за фотоволтаични модули, сподели пред Financial Times, че западните страни биха „ най-малко забавили “ прехода си от изкопаеми горива, в случай че бяха за понижаване на кит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР