Най-големият производител на индустриални минерали у нас - Каолин ще

...
Най-големият производител на индустриални минерали у нас - Каолин ще
Коментари Харесай

Най-големият производител на индустриални минерали у нас строи нов завод за €30 милиона

Най-големият производител на индустриални минерали у нас - " Каолин " ще построи нов цех в Дулово. Предприятието ще преработва каолин и кварцов пясък, създавайки артикули от стъкло и керамика.

Планираната инвестиция е сред 25 и 30 млн. евро, а фабриката ще разкрие нови 120 работни места, оповестява Капитал .

В момента се приготвя площадката, а строителството евентуално ще стартира следващата година и ще продължи към 2 години. Мястото на завода е обвързвано с основно находище в района, което ще обезпечи нужната суровина за производството.

" Каолин ", която е благосъстоятелност на немската Quarzwerke, има съществено наличие на българския пазар с 8 завода в страната, оперира и в Сърбия и Украйна. Тя е снабдител на редица огромни компании, работещи у нас, а оборотът й за 2016 година е 175 млн. лв..


" Идеал Стандарт - Видима " влага 70 милиона лв. в заводите си в Севлиево

Новите роботизирани линии в завода за керамика бяха показани

" Намерението ни е да осигурим 120 работни места непосредствено в завода и още доста в съпътстващите действия като логистика, поддръжка и други ", споделят от компанията.

Новата фабрика ще се издига на мястото на някогашния фуражен цех в Дулово, а теренът към този момент се приготвя. " Каолин " е подготвен да стартира строителните действия още през 2019 година " Фактическото начало обаче зависи от редица външни фактори, върху които нямаме въздействие ", признават от компанията.

 Германската
Германската " Каолин " влага нови 100 милиона лв. в България

Ще строи нов цех и усъвършенства остарели

Новото дружество в Дулово е част от 5-годишна капиталова стратегия на стойност 100 млн. лв., която планува модернизацията на още 3 завода на компанията у нас.

Важен фактор за триумфа на самодейността е съществуването на суровина - каолин и кварцов пясък, които могат да се добиват от 2 залежи в района - " Колобър " и " Балабана ". За първото компанията получи 35-годишна концесия за рандеман, а концесионната процедура за второто към момента тече.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР