Най-големият производител на електроенергия в Германия - RWE, планира да

...
Най-големият производител на електроенергия в Германия - RWE, планира да
Коментари Харесай

RWE увеличава до 5 ммлрд. евро инвестициите във възобновяема енергия

Най-големият производител на електрическа енергия в Германия - RWE, възнамерява да усили вложенията си във възобновима сила с към 30% по отношение на в началото плануваните за тази фискална година. През първата половина на годината компанията е вложила към 2 милиарда евро за разширение на инфраструктурата за произвеждане на зелена сила, като общите вложения за 2022 година се чака да доближат над 5 милиарда евро. От компанията изясняват, че през първите шест месеца на годината в употреба са пуснати нови вятърни паркове, слънчеви централи и акумулаторни станции с обща мощ от към 1.2 гигавата.

" Само през тази година ще влагаме повече от 5 милиарда евро в разширение на екологичното си портфолио, което е с към 30% повече от в началото плануваното. Инвестираме в офшорни и наземни вятърни и слънчеви съоръжения, акумулатори и в развиването на водородната стопанска система. Всичко това е незабавно належащо, с цел да създадем енергийните доставки по-независими и неутрални във връзка с климата ", сподели в изказване изпълнителният шеф на RWE Маркус Кребер.

Подобно на други европейски енергийни компании RWE се стреми да си обезпечи други възможности на съветското гориво и да разшири инфраструктурата си за импорт на полутечен природен газ от целия свят. През май компанията подписа 15-годишно съглашение за доставка на американски полутечен природен газ, като доставките се чака да стартират през 2027 година Компанията, към този момент е нараснала покупките си на полутечен природен газ през тази година и планува стартирането на плаващото оборудване за импорт в Брунсбютел в Германия до края на тази година, оповестява Bloomberg.
Реклама Потенциално рестартиране на въглищни централи
В същото време RWE ще забави извеждането от употреба на една от въглищните си централи, ако се наложи да възвърне производството на електричество в нея през тази зима. Става въпрос за 50-годишната Neurath A, чиято мощ е към 300 мегавата, която беше спряна на 1 април в сходство с националния проект за последователно прекратяване на използването на въглища за произвеждане на електрическа енергия.

" Засега блокът няма да бъде демонтиран в светлината на сегашния спор за понижаване на потреблението на газ за произвеждане на електрическа енергия. Затова оставяме отворена вратата за рестартиране на този блок, в случай че немското държавно управление или Федералната организация по мрежите сметнат това за належащо въз основа на съображения за сигурност на доставките ", съобщи компанията в доклада си за първата половина на годината.

Германия е планувала запас от въглищни и петролни електроцентрали с обща мощ от 10 гигавата, които да останат в употреба, с цел да се понижи зависимостта от централите, работещи с природен газ, защото доставките от Русия понижават. От тях 1.9 гигавата са централи, работещи с лигнитни въглища, в това число три блока на RWE с общ потенциал от 0.9 гигавата. Neurath A може да се употребява в допълнение към планувания запас.
Свързани публикации Германия си обезпечава полутечен газ на фона на заканите на Русия за повишаване на цените 23 август 2022, 11:17 Германия отсрочва затварянето на последните си три атомни електроцентрали 18 август 2022, 08:45 Русия към този момент загатва за цялостно прекъсване на газа за Европа 19 юли 2022, 07:25 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Енергетика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР