Най-големият производител на автомобили в света - Фолксваген“ - е

...
Най-големият производител на автомобили в света - Фолксваген“ - е
Коментари Харесай

Критики към немски автогиганти за тестове върху маймуни и хора


Най-големият производител на коли в света - „ Фолксваген “ - е изправен за следващ път на деликатния обзор от страна на обществеността, откакто се появиха информации, че е оказал помощ с финансиране опити, при които маймуни и хора са дишали отработени газове.

От „ Фолксваген “ се разграничиха ясно от всички форми на корист с животни, се споделя в изказване в събота, откакто в „ Ню Йорк Таймс “ заяви, че американски институт по поръчка на немски автомобилни компании е провел проби на 10 маймуни през 2014 година

Но казусът за автомобилния гигант се задълбочи в понеделник, защото немският „ Зюддойче цайтунг “ заяви, че върху 25 здрави човешки същества са извършени и проби за въздействието на вдишването на токсични азотни оксиди (NOx).

Скандалът "Dieselgate" на „ Фолксваген “ сподели, че от автогрупата са манипулирали към 11 милиона автомобила в международен мащаб, с цел да бъдат заблудени регулаторните проби, с цел да наподобява, като че ли моторите дават отговор на рестриктивните мерки за излъчванията на NOx, а в действителност ги надвишават неведнъж при действително шофиране на път.

На уеб страницата си Световната здравна организация показва "нарастващите доказателства", че излагането на азотен диоксид "може да усили признаците на бронхит и астма, както и да докара до респираторни инфекции и понижена белодробна функционалност и растеж".

Изследванията бяха поръчани от организация, известна като Европейската изследователска група по околна среда и здраве в бранша на превоза (EUGT), финансирана от „ Фолксваген “ дружно с техните сътрудници от немския авто бранш „ Даймлер “ и “БМВ “.

Надявайки се да защитят екологичната известност на дизеловото гориво - и сериозните данъчни облекчения, които вървят с това - EUGT поръча тестванията от основания в Съединени американски щати Институт за респираторни проучвания „ Лъвлейс.

Според „ Ню Йорк таймс “ 10 маймуни били затворени в херметически камери и били оставени да гледат анимационни филмчета, до момента в който дишали отработените газове от VW Beetle.

Автомобилните компании взеха решение в края на 2016 година да разхлабен EUGT, която най-сетне затвори вратите си предходната година. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР