Най-големият проблем за управлението на пандемията в България е липсата

...
Най-големият проблем за управлението на пандемията в България е липсата
Коментари Харесай

Мими Виткова: Никой няма да посмее да наложи локдаун преди изборите

" Най-големият проблем за ръководството на пандемията в България е неналичието на политическа непоклатимост ", сподели пред БНР доктор Мими Виткова, някогашен здравен министър. По думите ѝ това пречи да се вземат безапелационни ограничения във връзка и с пандемията, и със зелените документи.

Според доктор Виткова неспазването на ограниченията и неналичието на всевъзможен надзор е другият огромен проблем. Досега не сме чули за осъдени хора, които не извършват ограниченията.

" В същото време какво наложи при 20 на 100 ваксинирани да вкараме зеления документ за два дни, какво направихме, с цел да засилим осведомителната акция? Аз мисля, че извънредно доста сме закъснели с ограниченията и имунизациите.

Ние сме на първите места по смъртност. Извънболничната система е толкоз дезорганизирана, хората, които не постъпват в болница, се лекуват по телефона, само че кой ги наблюдава? И когато те се влошат и тръгнат да търсят лекуване, към този момент са с тежки пневмонии ", сподели доктор Виткова.

По думите ѝ зелените Covid зони не работят, не работи проведено и извънболничната система, няма задоволително екипи от лекари и в Коронавирус отделенията.

" Комуникацията сред жители и институции у нас това е скъсана... Всяко служебно държавно управление счита, че идва за два месеца и си отива, и някой различен ще носи отговорност по-късно? И като прибавим към това, че непрестанно се дава доста огромна публичност на антиваксърските изявления, хората не знаят на кого да имат вяра ", съобщи доктор Виткова.

Според нея решението на проблемите е имунизирането. А не толкоз локдаун.

" Нека антиваксърите да кажат тогава кое е решението на казуса? ", съобщи доктор Виткова.

Ако по този начин продължат нещата, локдаунът е неминуем, само че поради изборите, никой няма да посмее да го наложи, счита тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР