Най-големият проблем на управлението на София е липсата на амбиция

...
Най-големият проблем на управлението на София е липсата на амбиция
Коментари Харесай

Васил Терзиев се разграничи от ДС-миналото на роднините си. Комунистическите репресии са голямо престъпление и грях

Най-големият проблем на ръководството на София е " неналичието на упоритост и задоволяването, че постоянно си е било по този начин - помиряваме се с това да сме жертви на събитията ".

Това сподели претендентът за кмет Васил Терзиев, който беше повдигнат от Политическа партия, Демократична България и " Спаси София " за локалните избори.

Той даде слаба оценка на ръководството на Йорданка Фандъкова от 2009 година насам, като не отхвърли, че въпреки всичко са реализирани и промени на фона на ситуацията през 90-те.

" Нашите искания не са, че нищо не е свършено. Аз си припомням каква беше София при Янчулев. Но за 20 милиарда лева вложения за интервала на ръководството ѝ какво сме получили като количество и като качество? Искаме нещата да се случват доста по-бързо и по-качество, а не да се постанова на следващия ден да ремонтираме нещата, които са издигнати през днешния ден ", сподели той в изявление за Нова ТВ.

Терзиев няма по-ранен политически опит, само че разкри, че това не е първата покана към него за избори или за управнически пост на държавно равнище - включително за министър на стопанската система.

" Имал съм много политически оферти за разнообразни функции - от разнообразни партии, в това число отворен диалог да бъда претендент за кмет на предишните избори от Демократична България, само че бях на друга вълна ", сподели той. Новото този път е било разбирането му, че ще е по-полезен за обединяването на трите обединения в едно.

Васил Терзиев удостовери популяризираните импровизирано информации за предишното на неговия дядо, татко и чичо, които са работили на управителни или по-ниски позиции в Държавна сигурност.

Той се разграничи еднопосочно от репресиите на комунистическия режим.

" Това е извънредно огромно закононарушение - десетки хиляди хора да ги заличиш. Това нещо не трябва в никакъв случай да се повтаря, това е огромен грях и е смазало българския народ. Сега берем плодовете от това. Затова в този момент не мога да приема с лека ръка по какъв начин други хора приказват за Народен съд и за разстрели. Смятам, че с делата ми съм посочил в какво имам вяра - свободни, можещи, мислещи хора, които основават по-светло бъдеще ", разгласи той.

На въпроса дали има нещо, с което да се срами от дейностите на роднините си в Държавна сигурност, той отговори: " Не, най-малко за тези, за които знам какво са правили ".

Дядо му е бил шеф в Трето ръководство, военно контраразузнаване, мъртвец от 1992 година Терзиев сподели, че не е водил диалози с него за това какво е правил, само че съобщи, че е учтив в разнообразни полезности от своите родители.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР