Най-големият проблем на сегашната конституция е липсата на баланс между

...
Най-големият проблем на сегашната конституция е липсата на баланс между
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: ГЕРБ и БСП са с еднакъв произход и мислене

Най-големият проблем на сегашната конституция е неналичието на баланс сред управляващите. Това е един от причините на Стефан Софиянски за приемане на нова конституция - тематика, по която той гостува в предаването "Денят стартира " по Българска национална телевизия. Софиянски показа целите на новия висш закон, който предлага. Той разяснява и идните европейски избори.

В листите виждаме съвсем едни и същи лица и е реалност, че нашите евродепутати в този мандат не свършиха безусловно нищо. Ние изгубихме всички борби, такава оценка даде на българското посланичество в сегашния Европейски парламент някогашният длъжностен министър председател.

Според Софиянски част от цели, които е трябвало да бъдат изпълнени през сегашния мандат на Европейския парламент са били премахването на шенгенския механизъм, влизането на България в еврозоната и предложение на опция на пакета "Макрон " от българските евродепутати.

По думите му ГЕРБ и Българска социалистическа партия са с идентичен генезис и мислене. Когато в едно общество водещите тематики в медиите са сакндалите, значи това общество е сбъркано и ние би трябвало да се борим, с цел да го променим. Партиите сега са безидейни. Фантазията на двете комунистически партии стига до такава степен кой по-хубав апартамент по-евтино си е купил. А не е това - ние би трябвало да се борим да променим нашето общество, съобщи някогашният длъжностен министър председател.

Софиянски съобщи, че дружно с екип специалисти са подготвили вид на нова конституция: "Днес България е в НАТО и Европейския съюз - по-съвременни, по-демократични образования. Това значи, че ние би трябвало да осъвременим нашата конституция по този начин, че да заемем едно почтено място в Европейския съюз ".

Според Софиянски президентът би трябвало да получи правото на законодателна самодейност. Областните шефове той дефинира като "длъжност без функционалности ". Бившият министър председател счита, че те би трябвало да бъдат избирани непосредствено.

28-те области са прекомерно доста за една дребна страна. България би трябвало да има 7 области, добави той.

Софиянски счита, че ръководството в България последните години е "комунистическо " и че би трябвало да се смени манталитета и да се разбере, че обществото дава на държавното управление, а Министерски съвет са просто чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР