Най-големият проблем е липсата на информация и липсата на желание

...
Най-големият проблем е липсата на информация и липсата на желание
Коментари Харесай

Мая Манолова: Големият проблем на държавата след удара срещу НАП е липсата на смелост да информира гражданите

Най-големият проблем е неналичието на информация и неналичието на предпочитание и храброст от страна на институциите и страната да осведомят жителите и да ги предупредят за следствията. Това съобщи пред Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова по отношение на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Тя уточни, че и нейните данни са изтекли. „ Проблемът не е с моите непозволено разкрити персонални данни, тъй като данните ми по този начин или другояче са обществени, прочут е и номерът на телефона ми и финансовото и имущественото ми положение, само че по този метод Национална агенция за приходите не оказва помощ на българските жители да се осведомят доколко са „ похитени ” техните данни ”, сподели Манолова.

„ Има ограничения, които през вчерашния ден е издала Национална агенция за приходите, с които се трансферира отговорността на нотариуси, на банки, само че в последна сметка институциите не поемат никаква отговорност. Проблемът не е толкоз дали ще би трябвало да си платим нови персонални карти, а казусът е дали няма да се появи някой различен Виктор Николаев или Мая Манолова някъде в Европа или отвън Европа да извърши рискови неща. Хората в действителност са обезпокоени ”, акцентира Манолова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР