Най-големият пожар на Балканите гори в Стара планина. Заради мащаба

...
Най-големият пожар на Балканите гори в Стара планина. Заради мащаба
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара в Стара планина от сръбската страна

Най-големият пожар на Балканите гори в Стара планина. Заради мащаба на стихията от Сърбия желаеха помощ от Русия. Над 40 хиляди декара са засегнатите площи, 1/3 от тях са в България.
Най-големият пожар на Балканите гори в Стара планина Заради мащаба на стихията от Сърбия желаеха помощ от Русия
Горски чиновници, пожарникари и доброволци потеглиха към Балкана, с цел да продължат гасенето на огъня. Доста хора са прекарали нощта на място, с цел да следят периметъра на целия пожар и две от към момента проблематичните огнища.

Снимка: btvnovinite.bg

Едновременно с това се следи и пожар западно от Миджур – на сръбска територия. Пожарът е стеснен, само че без намесата на хеликоптерите това нямаше по какъв начин да се случи.
Локализиран е пожарът в Рила В гасенето се включиха и специфични вседеходи, които имат дарба да разпръсват вода на повече от километър
Щабът за съгласуваност на взаимните дейности при преодоляването на бедствието е в София, а в случай че е належащо военно-въздушните сили ще оказват помощ с хеликоптери и през днешния ден.

Снимка: btvnovinite.bg

Щетите за Държавното горско стопанство се показват в към 200 хектара. Пожарът е стеснен от българска територия, от сръбската страна продължава да гори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР