Най-големият план за противодействие срещу Русия обмислят страните от НАТО.

...
Най-големият план за противодействие срещу Русия обмислят страните от НАТО.
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: В момента НАТО се съживява от една „по-скоро политическа доктрина”.

Най-големият проект за противопоставяне против Русия обмислят страните от НАТО. В България четири пъти ще бъдат увеличени военнослужещите на Алианса и по този начин батальонът под италианско командване, би трябвало да стане бригада.

„ Те са с отбранителни функционалности. България от дълго време беше задължена да приготви един батальон, със взаимно присъединяване. Имаше известни несъгласия във типа на командването, само че съгласно мен нещата към този момент са конкретизирани. Командването ще се дефинира от Алианса, а попълнението ще е най-вече от български въоръжени сили, само че и с присъединяване на още няколко страни ", сподели Николай Свинаров, някогашен министър на защитата.

„ Известно е, че през последните години, във всички миропазващи интервенции - и в Европа, и в Ирак, и в Афганистан, ние по-скоро действаме на правилото на охранителната и възстановителна активност, само че не и като директно присъединяване във военни сили. Ние нямаме нужната подготовка. Всъщност най-подготвената войска сега в Европа е украинската ", разяснява Свинаров.

Според Милен Керемедчиев най-голямата вест от срещата на върха във Вилнюс е това, че се подвигна 15-месечната обсада пред Швеция да стане член на НАТО.

„ Швеция освен географски е изключително значима за северното крило на Алианса, само че Швеция е страната с извънредно високи благоприятни условия в производството на подводен флот, на военно-въздушни средства. С приемането на Швеция, отбранителните опция на НАТО се усилва неведнъж. Разбира се и с Финландия, която също има подготвена войска. За разлика от източноевропейските страни, които занапред трансформират своите въоръжени сили по стандартите на НАТО, тук имаме две страни, които са изцяло подготвени да се причислят към Алианса. Приемането на Швеция за мен е много-много значим сигнал ", сподели Керемедчиев.

Според него сега НАТО стартира да се съживява от една „ по-скоро политическа теория ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР