Най-големият пенсионен фонд в Швеция Alecta взе решение да освободи

...
Най-големият пенсионен фонд в Швеция Alecta взе решение да освободи
Коментари Харесай

Шведски пенсионен фонд уволни директора си заради инвестиции във фалиралите Silicon Valley Bank и Signature Bank

Най-големият пенсионен фонд в Швеция Alecta взе решение да освободи основният изпълнителен шеф Магнус Билинг. поради загуби от 1,87  милиарда $ от вложения в американските банки First Republic Bank, Silicon Valley Bank и Signature Bank. Билинг ще бъде краткотрайно сменен от заместник-главния изпълнителен шеф Катарина Торслунд, до момента в който бордът на шефовете на Alecta избира нов основен изп.- директор.

Американските банки Silicon Valley Bank и Signature Bank, профилирани в кредитирането на започващи компании, банкрутираха една след друга при започване на март. А First Republic Bank, банка за ипотечно кредитиране, беше измежду американските банки със съществени финансови проблеми, зародили след банкрута на SVB и Signature Bank. В резултат породиха съществени усложнения за всички вложители, вложили в тези три финансови институции. Сред тези инвеститори беше и шведският пенсионен фонд.

„ Претърпените загуби съществено подкопаха доверието в ръководството на активите на Alecta “.  Затова бордът на шефовете реши, че е належащо ново управление, което ще направи нужните промени в ръководството на активите и ще възвърне изгубеното доверие ", се споделя в известие на шведския пенсионен фонд..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР