Най-големият музей в Русия - Ермитажът в Санкт Петербург е

...
Най-големият музей в Русия - Ермитажът в Санкт Петербург е
Коментари Харесай

Ермитажът не се плаши от забраната за криптовалутите – ще има NFT

Най-големият музей в Русия - Ермитажът в Санкт Петербург е постигнал договореност с най-голямата борса за криптовалути в света – Бинанс. Те ще основат и пуснат в послание творби на изкуството, благосъстоятелност на музея, основани на „ незаменяемите “ токени – NFT. Така някои от най-големите международни шедьоври ще се „ обзаведат “ с цифрови копия.

Те ще бъдат налични за необятната аудитория в края на август. В Русия криптовалутите са съвсем изцяло неразрешени, а циркулацията на други типове токени е мощно лимитирана. Юристите на Ермитажа обаче са създали модел, който не опонира на законодателството и ще разреши циркулацията на NFT на съветския пазар.

Като първа стъпка музеят ще пусне стеснен тираж NFT с цифрови копия на шедьоври от сбирката си. Сред тях ще са творби като „ Мадона Лита “ на Леонардо да Винчи, „ Юдит “ на Джорджоне, „ Люляк Буш “ на Винсент Ван Гог, „ Композиция VI “ от Василий Кандински, „ Ъгълът на градината в Монжерон “ от Клод Моне. За всяка картина са основани две копия на NFT: едното се съхранява в Ермитажа, а другото се дава на Бинанс, които могат да търгуват с него, организирайки аукциони.

Всички доходи от продажбите ще се превеждат на банковата сметка на Ермитажа, като на търговете ще може да взе участие всеки от потребителите на Бинанс, който има предпочитание.

Всяко цифрово копие съдържа подписа на шефа на музея Михаил Пиотровски. Той подсигурява достоверността на творбите с акта на подписването, като са посочени и прецизен час и дата по кое време това е станало. По този метод тези копия на NFT стават неповторими. Мястото на подписването - самата постройка на Ермитажа - също е включено в метаданните.

„ Признаването на блокчейн технологиите и на NFT от един от най-големите музеи в света е следващата стъпка към световната цифровизация “ - разгласи Хелън Хай, оглавяваща отдела Бинанс NFT.

„ Новите технологии, а по-специално блокчейн, отвориха нова глава в развиването на пазара на изкуството, в която преди всичко е притежанието и гаранцията за него “ - акцентира шефът на Ермитажа - Михаил Пиотровски.

 „ Чрез NFT луксът става по-достъпен, като в това време той продължава да бъде ексклузивен и извънреден “ – добави Пиотровски.

„ Незаменяемите “ токени подсигуряват, че купувачът е едноличен притежател на съответното копие и основават чувството, че той има неповторима цифрова творба, основана единствено един път. Създадените от Ермитажа NFT- токени ще бъдат показани в границите на галерия с NFT творби, която ще бъде показана в музея през есента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР