Най-големият мигрантски лагер в Гърция на беше частично евакуиран рано

...
Най-големият мигрантски лагер в Гърция на беше частично евакуиран рано
Коментари Харесай

Частично евакуираха мигрантите от лагера „Мория” заради пожари

Най-големият мигрантски лагер в Гърция на беше отчасти евакуиран рано тази заран откакто там избухна огромен пожар.
Почти целият лагер Мория на остров Лесбос е бил обзет от пожари, в това число е имало пламъци в маслинова горичка отвън стените на главното оборудване, където доста търсещи леговище спят на палатки, заяви фотограф на Агенция Франс Прес от мястото на събитието, съобщи БГНЕС.
 6-годишно момиче почина при пожар в лагера Мория на Лесбос 6-годишно момиче почина при пожар в лагера Мория на Лесбос
Шестгодишно дете почина в понеделник при пожар в претъпкания мигрантски лагер на гръцкия остров Лесбос, оповестиха чиновници. Местен слу...
Бежанци и търсещи леговище са побегнали към пристанищния град Митилини, само че са блокирани от полицейски транспортни средства, добави фотографът.
Пожарникарите обявиха по-рано, че към и вътре в лагера, който има потенциал за по-малко от 2800 души, само че е приел към 13 000 има " разпръснати пожари ".
„ Stand by Me Lesvos ” - група за поддръжка на бежанците, заяви в Tуитър, че е получила известия, че гръцките локални поданици на острова са блокирали пътя на бягащите от лагера „ Мория ” към близкото село.
" Целият лагер гори. Всичко гори. Хората бягат. Домовете им в Мория ги няма ", споделиха от организацията.
 Пожар избухна в бежански лагер на остров Лесбос (ВИДЕО) Пожар избухна в бежански лагер на остров Лесбос (ВИДЕО)
Пожар избухна в леговище за бежанци на гръцкия остров Лесбос, до момента в който напрежението поради повишаването на миграцията от Турция продължава...
Гръцката осведомителна организация ANA заяви, че пожарите са почнали след протест на лица, търсещи леговище, които трябвало да бъдат изолирани, откакто тестванията им за се оказали позитивни след контакти с други инфектирани, съобщи още БГНЕС.
Лагерът отбелязва скок в броя на инфектираните с COVID-19, откогато рапортува за предходната седмица, като досега има 35 доказани случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР