Най-големият круизен кораб в света "Симфония на моретата", построен в

...
Най-големият круизен кораб в света "Симфония на моретата", построен в
Коментари Харесай

Най-големият в света круизен кораб пое на първия си курс /снимки/

Най-големият круизен транспортен съд в света "Симфония на моретата ", издигнат в корабостроителницата STX France в западния френски град Сен-Назер, тази заран подвигна котва пред събралото се за събитието голям брой, с цел да отплава на първия си курс към испанския град Малага, съобщи Агенция Франс Прес.
Корабът, който е на стойност към 1 милиарда евро, е дълъг 362 м и необятен 66 м. Той може да поеме над 8000 души, в това число 2200 души екипаж. С няколко метра и няколко спомагателни каюти, той лишава шампионата от своя брат близнак - кораба "Хармония на моретата ", който френският корабостроител съобщи през май 2016 година на същия корабособственик Роял карибиън крузис.
В първия си сезон на вода "Симфония на моретата " ще прави круизи в Средиземно море, а през есента ще дойде в непрекъснатото си пристанище в Маями, Съединени американски щати.
"Симфония на моретата " е истински плаващ град, с заведения за хранене и места за развлечения на повърхност над 66 000 кв.м. Той си има даже личен Сентръл парк като в Ню Йорк с 12 000 растителни типа.
Това е тринайсетият транспортен съд, издигнат в Сен-Назер за историческия клиент Роял карибиън, и четвъртият пътнически транспортен съд от клас "Оазиз ". STX France има поръчка за пети пътнически транспортен съд от същия клас, който би трябвало да бъде доставен през юни 2021 година
Поръчката за "Хармония на моретата ", направена през декември 2012 година с алтернатива за "Симфония на моретата ", беше глътка въздух за STX France след двугодишна пауза без нови контракти. Оттогава поръчките валят и до 2022 година последната огромна френска корабостроителница би трябвало - по два годишно, което не се е случвало от предаването на "Куин Мери 2 " през 2003 година
За да се оправи с този претрупан график, корабостроителницата разчита на 8000 души, в това число 3000 на заплата, и търси да назначи 200 инженери, техници и служащи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР