Най-големият круизен кораб в света отплава от Маями, Флорида, на

...
Най-големият круизен кораб в света отплава от Маями, Флорида, на
Коментари Харесай

Най-големият круизен кораб в света отплава

Най-големият круизен транспортен съд в света отплава от Маями, Флорида, на своето първо корабоплаване, само че има опасения по отношение на излъчванията на метан от кораба.

Дългият 365 метра (1197 фута) Icon of the Seas има 20 палуби и може да побере най-много 7600 пасажери. Той е благосъстоятелност на Royal Caribbean Group. Корабът потегля на седемдневно обиколка на островите в Карибите.

Корабът, чието създаване лиши 900 дни, в този момент се готви да посрещне пасажери за първото си корабоплаване, седемдневно пътешестване из Карибите.

Той ще предлага целогодишни източни или западни карибски завършения от Маями, с сходни на Сейнт Мартен, Мексико, Сейнт Томас и частния остров на Royal Caribbean, Perfect Day в CocoCay на Бахамските острови, в маршрута.

Пасажерите на борда ще могат да се насладят на голям брой вълнуващи функционалности, в това число най-големия воден парк в света в морето, осем квартала и към 40 разнообразни бара и заведения за хранене..

Еколозите предизвестяват, че корабът, задвижван с полутечен природен газ (LNG), ще изпусне нездравословен метан във въздуха. Построен в корабостроителница в Турку, Финландия, записаният на Бахамите транспортен съд има седем басейна и шест водни пързалки. Изграждането му коства 2 милиарда $ (1,6 милиарда английски лири) и също по този начин има повече от 40 ресторанта, питейни заведения и салони. Круизният транспортен съд разполага със седем плувни басейна, доста питейни заведения и заведения за хранене и панаир на горната палуба.

Въпреки че втечненият природен газ гори по-чисто от обичайните корабни горива като мазута, съществува риск някои газове да излязат, причинявайки приключване на метан в атмосферата. Метанът е доста по-мощен парников газ от въглеродния диоксид.

„ Това е стъпка в неверната посока “, сподели Брайън Комър, шеф на морската стратегия към Международния съвет за чист превоз (ICCT), представен от организация Ройтерс.

„ Бихме пресметнали, че потреблението на LNG като корабно гориво отделя над 120% повече излъчвания на парникови газове през виталния цикъл от корабния газьол “, сподели той.
По-рано тази седмица ICCT разгласява отчет, в който се твърди, че излъчванията на метан от кораби, работещи с полутечен природен газ, са по-високи от хипотетичното в актуалните разпореждания.

Мощен парников газ, метанът в атмосферата улавя 80 пъти повече топлота от въглеродния диоксид за 20 години. Намаляването на тези излъчвания се смята за решаващо за закъснение на световното стопляне.

Royal Caribbean споделя, че Icon of the Seas е с 24% по-енергийно ефикасен, в сравнение с се изисква от Международната морска организация за съвременни кораби. Компанията възнамерява да вкара транспортен съд с нулева мрежа до 2035 година
Круизната промишленост е един от най-бързо разрастващите се браншове на туризма, като младежите се интересуват изключително от круизни почивки, съгласно комерсиалната организация Cruise Lines International Association. В него се споделя, че круизната промишленост е съдействала със 75 милиарда $ (£59 милиарда) за международната стопанска система през 2021 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР