Най-големият конкурент на Neuralink на Илон Мъск – компанията Synchron,

...
Най-големият конкурент на Neuralink на Илон Мъск – компанията Synchron,
Коментари Харесай

Текат тестове на мозъчен имплант за управление на компютър с мисъл

Най-големият съперник на Neuralink на Илон Мъск – компанията Synchron, стартира тествания на мозъчен имплант, който разрешава на потребителя да ръководи компютър единствено с мисълта си.

Устройството с размер на кламер ще бъде вградено на шестима пациенти в границите на изпитването, написа „ Дейли Мейл ”.

Synchron напредва много по-бързо от своя съперник в сектора - Neuralink на Мъск.

Мозъчният имплант Stentrode на компанията, с размер на кламер, ще бъде вграден на шестима пациенти в Ню Йорк и Питсбърг, които имат тежка парализа.

Stentrode ще разреши на пациентите да ръководят цифрови устройства единствено с мисъл и ще им върне способността да извършват ежедневни задания, в това число писане на текстови известия, изпращане на имейли и извършване на покупки онлайн.

Въпреки че имплантът към този момент е бил тестван при австралийски пациенти, това ще е първото клинично изпитване в Съединени американски щати.

Ако бъде сполучлив, мозъчният имплант Stentrode би могъл да се продава в комерсиалната мрежа за пациенти с парализа, с цел да възвърне тяхната самостоятелност и да усъвършенства качеството на живота им.

Клиничното изпитване на Synchron, наречено Command е позволено от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР