Най-големият европейски производител на автомобили Volkswagen показа нов модел на

...
Най-големият европейски производител на автомобили Volkswagen показа нов модел на
Коментари Харесай

Volkswagen представи първи хибриден модел на Tiguan

Най-големият европейски производител на коли Volkswagen сподели нов модел на дребния си SUB Tiguan. Автомобилът за първи път ще бъде плъг-ин хибрид, което ще му разреши придвижване напълно на електрическа двигателна сила със скорост до 130 км/ч. При обикновено шофиране батерията, която е с потенциал от 13 kWh, ще обезпечава 50 км. пробег. Електрическият мотор ще бъде с мощ 114 к. с., а моторът с вътрешно горене ще е с размер 1.4 литра и мощ 154 к. с.

Това е идващият модел на Volkswagen след Arteon и Touareg R, който за първи път се предлага на потребителите в хибриден вид. Миналата есен VW показа и хибриден Golf 8. В новата версия на Tiguan са добавени функционалности, които по-рано бяха показани и при други модели на компанията. Например матричната LED система на предните светлини, която се маркетира като IQ  Light или функционалността Travel Assist, която в ще разрешава полу-автономно шофиране при скорост до 210 км/ч.

Предната част на каросерията е претърпяла фейслифт. В тази връзка, Клаус Зикиора, началник на направление дизайн във Volkswagen Group и основен дизайнер на марката Volkswagen споделя - „ Новата радиаторна решетка на Volkswagen в предната част отразява родствената връзка сред Tiguan и модели като по-големия Touareg и предлагания на пазарите в Северна Америка Atlas Cross Sport5. С нея външността на новия Tiguan в действителност придобива доста по-самоуверено лъчение. "

Цената на автомобила към момента не се разяснява от производителя. Предишният модел на Tiguan беше най-добре продавания модел на цялата група Volkswagen през 2019 година, като бяха регистрирани над 900 000 броя покупко-продажби.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР