Най-големият европейски авиопревозвач Deutsche Lufthansa AG ще преустанови почти всички

...
Най-големият европейски авиопревозвач Deutsche Lufthansa AG ще преустанови почти всички
Коментари Харесай

Почти всички полети на “Луфтханза“ от и до София се отменят в петък

Най-големият европейски авиопревозвач Deutsche Lufthansa AG ще прекрати съвсем всички полети във Франкфурт и Мюнхен в петък, поради стачка на водачите, които желаят по-високо възнаграждение. Отменени са и всички полети от Мюнхен до София и назад, както и един от общо трите за деня от Франкфурт.
Прочетете още
Това  прибавя още един ден на съществени разстройства към това лято, което към този момент трансформира пътуванията по въздух в безпорядък, предава Bloomberg.

Общо към 130 хиляди пасажери ще бъдат наранени, защото Lufthansa стопира 800 полета в двата си най-големи немски центъра, се показва в изказване. Според превозвача някои от нарушаванията ще настъпят още в четвъртък. Акциите на Lufthansa поевтиняха с 4 % във Франкфурт.

Пилотите на Lufthansa оповестиха еднодневна стачка след неуспеха на договарянията за заплатите. Поради това най-големият европейски транспортьор е заставен за повторно за по-малко от месец да прекрати съвсем напълно работата на двете си най-важни летища.

От Lufthansa обявиха, че нямат „ безусловно никакво схващане " за решението за стачка, откакто са създали по техни думи „ доста положително и обществено уравновесено предложение ". Според самолетната компания отстъпването пред настояванията на водачите би нараснало разноските за заплати с повече от 40%.

По-бързото от предстоящото възобновяване на въздушните транспорти се сблъска с дефицита на личен състав в самолетните компании и летищата след огромните съкращения по време на пандемията с Covid-19. Това провокира същински безпорядък в бранша през лятото, а Lufthansa и други превозвачи анулираха хиляди полети. В същото време възходящата инфлация провокира вълна от протестни дейности.

„ Искаме решения на масата за договаряния ", съобщи в изказване HR шефът на компанията Михаел Нигеман, като добави, че това, което компанията е показала, е „ добра основа за продължение на диалозите ".

Мениджмънтът се стреми към 18-месечно съглашение, при което водачите ще получават общо 900 евро повече към главната заплата на месец на два стадия.

Възнаграждения на новоназначените би трябвало да се усилят по-силно. Например вторият водач на начално равнище ще получава с 18% по-високо главно заплащане за периода на контракта, а капитанът - с 5% повече на последния стадий.

Освен това управлението на Lufthansa е предложило да подписа ново съглашение за вероятностите пред чиновниците. Компанията приключи това съглашение в края на предходната година. В него управлението на компанията подсигурява на водачите най-малък брой полети и по този метод сигурност на работното място, както и предвидими благоприятни условия за кариера.

Въпреки предложенията и рецензиите профсъюзът VC до момента остава корав. Преди всичко той упорства за нова конструкция на главното възнаграждение. " В момента сме прекомерно надалеч един от различен ", споделя специалистът по групово договаряне Марсел Грьолс пред Handelsblatt. „ Освен от компенсиране на загубата при действителното възнаграждение в този момент се нуждаем от стабилно решение за структурата на възнагражденията във всички професионални групи “.

Досега обаче управлението отхвърляше това. Дружеството твърди, че предвид на огромните задължения след рецесията с ковид разноските не би трябвало да се усилват доста. В същото време обаче управлението знае, че ще би трябвало да усили заплатите, в случай че желае да остане прелъстителен шеф.

Това се вижда от неотдавнашното съглашение, реализирано с Verdi за наземния личен състав. В взаимозависимост от професионалната група и длъжността беше контрактувано нарастване на заплатите, което значи до 19% плюс за 18 месеца. Ръководството на Lufthansa признава за нужда от нараствания, изключително във връзка с по-слабо платените работни места. От друга страна, в тази ситуация с водачите е малко евентуално висшето управление на групата да бъде насила да направи такива отстъпки, разяснява немската медия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР