Най-големият дефицит на обществото в Република Северна Македония е дефицитът

...
Най-големият дефицит на обществото в Република Северна Македония е дефицитът
Коментари Харесай

Костадин Филипов: Най-големият дефицит на обществото в РСМ е дефицитът на демокрация

Най-големият недостиг на обществото в Република Северна Македония е дефицитът на народна власт.Това сподели в предаването " Това е България " по  Радио " Фокус "   Костадин Филипов, дълготраен сътрудник на Българска национална телевизия, БНР и Българска телеграфна агенция в Скопие. 

" В една страна, която въпреки своята 30-годишна история на суверен и самостоятелен индивид, каквато беше Република Македония, а сега Република Северна Македония, няма никакви ясни знаци за реформиране на обществото, което страната беше заварила, когато се отдели от Югославия. Най-големият недостиг на тези 30 години, на обществото в Република Северна Македония, е дефицитът на народна власт. И от неналичието на предпочитание да скъсат с югоминалото и да се върви по личен път. Там структурите са непокътнати, въздействието на някои прилежащи страни, на първо място на Белград, е съхранено и в политически фигури, и в политически партии, структури, тъй че не трябва да има някакво удивление, че такива рефлекси съществуват там, както казвате и вие " да дърпат лоста “. Всеки случай, всеки мотив, в който може към България да бъдат отправени обвинявания защо ли не и по кое време ли не, се употребява най-целенасочено ", сподели той.

Костадин Филипов изясни, че философиите на конституциите на Република Северна Македония и на България са изцяло разнообразни. Докато в нашата страна няма малцинства, то в Република Северна Македония има шест-седем малцинства и още три, които им се оферират сега.

" Идеята на френското предложение беше да се водят директни договаряния сред Екологичен потенциал и Република Северна Македония, т.е. България малко да бъде оставена на страни. Да, само че и част от българския политически хайлайф си намерения " Слава богу, в този момент македонците да оправят с Брюлксел “. Нищо от това не се получи и тогава породи концепцията да се търси някаква взаимност, щом България желае нещо и Република Северна Македония да изиска нещо. Друг е въпросът, че това е просто изнасилено искане, тъй като вие доста добре знаете, че в българската конституция малцинства няма. Нашата конституция има друга философия, тяхната има друга. Те са мултиетническа страна, от дълго време са се разделили с концепцията Македония на македонците. Имат шест или седем етнически общности, записани в конституцията, в този момент им се оферират още две-три, българи, хървати, черногорци, а може би още някой ще изиска. Философията на тяхната конституция е една, нашата конституция е друга. Там такива тънкости не им вършат усещане. Важното е да се нападна България, да се желае нещо от нея, да се упреква защо ли не и така нататък Хора за това, колкото желаете ", изясни Филипов.ю
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР